Pasta met champignonsaus en biefstuk
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Misschien niet het fraaist gepresenteerd, maar wel erg lekker. Champignonsaus is snel wat aan de grijze kant, maar past goed bij pasta en biefstuk.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 400 gram verse pasta
  • 4 kogelbiefstukken
  • 1 beker creme fraiche (125 dl)
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 ml groentenbouillon
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 50 gram boter
  • Peterselie
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verhit de boter in een koekenpan
  2. Voeg de gesnipperde ui toe en laat drie minuten smoren
  3. Voeg dan de champignons toe
  4. Bak omscheppend twee minuten
  5. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar
  6. Giet de bouillon erbij en mix alles tot een roux (basis voor saus)
  7. Laat nog vijf minuten pruttelen
  8. Schep de crème fraiche erbij en roer wederom goed door
  9. Verwarm nog enkele minuten
  10. Bestrooi met zout, peper en peterselie naar smaak
  11. Kook de pasta
  12. Grill of bak de biefstukken en snijd ze in plakken
  13. Serveer de pasta met de saus en de in plakken gesneden biefstuk
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/pasta-met-champignonsaus-en-biefstuk/