Tempehburger met geconfijte ui en portobello
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 4 uien
- 3 el suiker
- Zout
- 3 dl rode wijn
- 2 el olie
- Peper
- 400 gram tempeh
- 1 teen knoflook
- 1 el ketjap
- 2 eieren
- 4 portobello's
- Snijd drie uien in halve ringen en voeg hier de suiker, snuf zout, rode wijn, 2 el olie, peper aan toe
- Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken
- Laat het dan met deksel op de pan nog 30 minuten sudderen
- Na 30 minuten haal je de deksel van de pan en laat je het geheel inkoken tot al het vocht weg is
- Verwarm de oven op 180 graden
- Zet de portobello's circa 10/15 minuten in de oven
- Snijd de tempeh in stukken
- Meng de tempeh met de gesnipperde vierde ui, knoflookteen, snuf zout, ketjap en de eieren in een keukenmachine tot een mooi geheel
- Vorm er dan vier mooie burgers van
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 5 minuten aan beide kanten bruin
- Leg de burgers op de portobello's en schep wat van het uienmengsel erover
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/tempehburger-met-geconfijte-ui-en-portobello/
3.5.3208