Tempehburger met geconfijte ui en portobello
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Niet zoals de gemiddelde burger. De tempehburger met geconfijte ui is geheel vegetarisch en wordt niet gepresenteerd op brood, maar op een portobello.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 uien
  • 3 el suiker
  • Zout
  • 3 dl rode wijn
  • 2 el olie
  • Peper
  • 400 gram tempeh
  • 1 teen knoflook
  • 1 el ketjap
  • 2 eieren
  • 4 portobello's
Bereidingswijze
  1. Snijd drie uien in halve ringen en voeg hier de suiker, snuf zout, rode wijn, 2 el olie, peper aan toe
  2. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken
  3. Laat het dan met deksel op de pan nog 30 minuten sudderen
  4. Na 30 minuten haal je de deksel van de pan en laat je het geheel inkoken tot al het vocht weg is
  5. Verwarm de oven op 180 graden
  6. Zet de portobello's circa 10/15 minuten in de oven
  7. Snijd de tempeh in stukken
  8. Meng de tempeh met de gesnipperde vierde ui, knoflookteen, snuf zout, ketjap en de eieren in een keukenmachine tot een mooi geheel
  9. Vorm er dan vier mooie burgers van
  10. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 5 minuten aan beide kanten bruin
  11. Leg de burgers op de portobello's en schep wat van het uienmengsel erover
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/tempehburger-met-geconfijte-ui-en-portobello/