Gegratineerde spinazie visschotel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Hollandse potje uit de oven met vis en spinazie en een krokante kaaslaag.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 500 gram spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olie
  • 2 eieren
  • 75 ml melk
  • 200/225 gram visfilet (ik gebruikte tilapia)
  • 1 el citroensap
  • 50 gram geraspte kaas naar keuze
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Pel de ui en snipper de ui en hak de knoflook fijn
  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie
  3. Voeg de spinazie toe en laat slinken
  4. Breng op smaak met peper en zout
  5. Verwarm de oven op 200 graden
  6. Kluts de eieren met de melk en breng ook op smaak met zout en peper
  7. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd het in twee stukken
  8. Druppel de citroensap erover heen
  9. Verdeel het spinaziemengsel over twee ovenbestendige kommen of schaaltjes (of leg het in een grote ovenschaal)
  10. Leg de vis op het mengsel
  11. Schenk het eimengsel erover
  12. Rasp de kaas eroverheen
  13. Bak circa 20 minuten in de oven
  14. Voor een mooi bruin korstje kun je de schotel nog 2 minuten onder de gril zetten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gegratineerde-spinazie-visschotel/