Gegratineerde spinazie visschotel
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 500 gram spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 2 eieren
- 75 ml melk
- 200/225 gram visfilet (ik gebruikte tilapia)
- 1 el citroensap
- 50 gram geraspte kaas naar keuze
- Zout
- Peper
- Pel de ui en snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Fruit de ui en de knoflook in de olie
- Voeg de spinazie toe en laat slinken
- Breng op smaak met peper en zout
- Verwarm de oven op 200 graden
- Kluts de eieren met de melk en breng ook op smaak met zout en peper
- Dep de vis droog met keukenpapier en snijd het in twee stukken
- Druppel de citroensap erover heen
- Verdeel het spinaziemengsel over twee ovenbestendige kommen of schaaltjes (of leg het in een grote ovenschaal)
- Leg de vis op het mengsel
- Schenk het eimengsel erover
- Rasp de kaas eroverheen
- Bak circa 20 minuten in de oven
- Voor een mooi bruin korstje kun je de schotel nog 2 minuten onder de gril zetten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gegratineerde-spinazie-visschotel/
3.5.3208