Indiase bloemkool met yoghurt muntsaus
Voorbereiding
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
- 1 kaneelstokje
- 2 tl kardemomzaad
- 2 tl komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 el kurkumapoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 kleine bloemkool
- 2 teentjes knoflook
- 1 duimpje gember
- Sap van ½ citroen
- 300 ml Griekse yoghurt
- ½ bosje munt
- 1.5 el olijfolie
- Hak het kaneelstokje wat kleiner
- Maal het kaneelstokje, komijnzaad, kardemom, korianderzaad en kruidnagelpoeder in vijzel fijn
- Doe het mengsel met cayennepeper, korkumapoeder, paprikapoeder in een afgesloten pot en schud tot de specerijen gemengd zijn
- Pel de knoflook en hak hem grof
- Schil de gember en hak hem grof
- Maal de knoflook en gember in de vijzel
- Meng met 1eetlepel tandoorikruiden, citroensap en snuf zout
- Roer 75 ml yoghurt erdoor
- Bestrijk de bloemkool rondom met de marinade
- Laat 1.5 uur afgedekt marineren
- Verwarm de oven op 200 graden
- Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak 45 minuten
- Verlaag de temperatuur tot 175 graden
- Bak nogmaals 30 minuten
- Was de munt en hak de blaadjes fijn
- Roer munt, olie, en 225 ml yoghurt door elkaar
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Neem de bloemkool uit de oven
- Serveer met de munt/yoghurt saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/indiase-bloemkool-met-yoghurt-muntsaus/
3.5.3208