Indiase bloemkool met yoghurt muntsaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Verassend bijgerecht van een hele bloemkool op Indiase wijze bereid met een yoghurt muntsaus met tandoorikruiden.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Tandoorikruiden
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl kardemomzaad
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1 el paprikapoeder
Bloemkool
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duimpje gember
  • Sap van ½ citroen
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • ½ bosje munt
  • 1.5 el olijfolie
Bereidingswijze
Tandoorikruiden
  1. Hak het kaneelstokje wat kleiner
  2. Maal het kaneelstokje, komijnzaad, kardemom, korianderzaad en kruidnagelpoeder in vijzel fijn
  3. Doe het mengsel met cayennepeper, korkumapoeder, paprikapoeder in een afgesloten pot en schud tot de specerijen gemengd zijn
Bloemkool
  1. Pel de knoflook en hak hem grof
  2. Schil de gember en hak hem grof
  3. Maal de knoflook en gember in de vijzel
  4. Meng met 1eetlepel tandoorikruiden, citroensap en snuf zout
  5. Roer 75 ml yoghurt erdoor
  6. Bestrijk de bloemkool rondom met de marinade
  7. Laat 1.5 uur afgedekt marineren
  8. Verwarm de oven op 200 graden
  9. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat
  10. Bak 45 minuten
  11. Verlaag de temperatuur tot 175 graden
  12. Bak nogmaals 30 minuten
  13. Was de munt en hak de blaadjes fijn
  14. Roer munt, olie, en 225 ml yoghurt door elkaar
  15. Voeg zout en peper naar smaak toe
  16. Neem de bloemkool uit de oven
  17. Serveer met de munt/yoghurt saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/indiase-bloemkool-met-yoghurt-muntsaus/