Gevulde komkommer
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Uitgeholde komkommer gevuld met schelvis op Spaanse wijze.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 komkommers
  • 150 gram schelvis
  • paar blaadjes basilicum of koriander
  • 75 ml slagroom
  • scheutje olijfolie
  • 125 gram romatomaten
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze
  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Snijdt de komkommers in stukken van 4, 6 en 8 cm (drie stukken p.p.).
  3. Stukken komkommer rechtop zetten.
  4. Met lepeltje de zaadjes uit de komkommer scheppen. Laat wel circa 1 cm vruchtvlees aan de onderkant zitten, anders loopt de vulling er weer uit.
  5. De komkommers met zout en peper bestrooien.
  6. De slagroom tot yoghurtdikte kloppen.
  7. De vis pureren met een blender en dan mengen met de basilicum of koriander en de slagroom tot egale massa.
  8. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  9. De komkommers vullen met het mengsel en wat olijfolie erover sprenkelen.
  10. Alle komkommerstukken in een ovenschaal zetten en in het midden van de oven circa 20 minuten bakken. Serveren met de tomatendressing.
  11. De tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden.
  12. Mengen met de olijfolie, knoflook, citroensap en peper en zout naar smaak.
  13. Door een zeef halen om alle zaadjes en eventuele velletjes te verwijderen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gevulde-komkommer/