Gevulde komkommer
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
- 2 komkommers
- 150 gram schelvis
- paar blaadjes basilicum of koriander
- 75 ml slagroom
- scheutje olijfolie
- 125 gram romatomaten
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 el olijfolie
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Snijdt de komkommers in stukken van 4, 6 en 8 cm (drie stukken p.p.).
- Stukken komkommer rechtop zetten.
- Met lepeltje de zaadjes uit de komkommer scheppen. Laat wel circa 1 cm vruchtvlees aan de onderkant zitten, anders loopt de vulling er weer uit.
- De komkommers met zout en peper bestrooien.
- De slagroom tot yoghurtdikte kloppen.
- De vis pureren met een blender en dan mengen met de basilicum of koriander en de slagroom tot egale massa.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- De komkommers vullen met het mengsel en wat olijfolie erover sprenkelen.
- Alle komkommerstukken in een ovenschaal zetten en in het midden van de oven circa 20 minuten bakken. Serveren met de tomatendressing.
- De tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden.
- Mengen met de olijfolie, knoflook, citroensap en peper en zout naar smaak.
- Door een zeef halen om alle zaadjes en eventuele velletjes te verwijderen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gevulde-komkommer/
3.5.3208