Tomaten Kokoskoek
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze Italiaanse koek is gemaakt van het meer Aziatische kokos.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 70 gram kokosmeel
  • 50 gram kokosolie
  • 2 eieren
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • Zout
  • 3 tomaten
  • 2 el mayonaise
  • Verse basilicum
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Beleg een snijplank met een dubbele laag keukenrol
  3. Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze er op
  4. Plaats nog een dubbele laag keukenrol boven op de tomaten en leg er nog een snijplank of iets anders bovenop, zodat de keukenpapier vocht uit de tomaten opneemt
  5. Doe de kokosmeel in een kom
  6. Pers de knoflook uit en voeg de kruiden en het zout toe, roer door elkaar
  7. Smelt de kokosolie, kluts de eieren en voeg toe aan het beslag
  8. Kneed goed totdat er een glad deeg ontstaat
  9. Beleg de bakplaat van de oven met een vel bakpapier
  10. Schep hier het deeg op en leg er nog een vel bakpapier overheen
  11. Rol het vervolgens met de deegroller uit tot een dunne koek (rol het niet te dun aan de randen, anders verbranden de randen)
  12. Bak het brood in de voorverwarmde oven voor 10 minuten
  13. Smeer vervolgens de mayonaise uit over de bodem en beleg het met de tomaat
  14. Strooi nog wat zout en peper erover en plaats in de oven voor 25 minuten
  15. Scheur de basilicum blaadjes en leg ze op de koek
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/tomaten-kokoskoek/