Deze Italiaanse koek is gemaakt van het meer Aziatische kokos.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
70 gram kokosmeel
50 gram kokosolie
2 eieren
1 tl Italiaanse kruiden
1 teen knoflook
Zout
3 tomaten
2 el mayonaise
Verse basilicum
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Beleg een snijplank met een dubbele laag keukenrol
Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze er op
Plaats nog een dubbele laag keukenrol boven op de tomaten en leg er nog een snijplank of iets anders bovenop, zodat de keukenpapier vocht uit de tomaten opneemt
Doe de kokosmeel in een kom
Pers de knoflook uit en voeg de kruiden en het zout toe, roer door elkaar
Smelt de kokosolie, kluts de eieren en voeg toe aan het beslag
Kneed goed totdat er een glad deeg ontstaat
Beleg de bakplaat van de oven met een vel bakpapier
Schep hier het deeg op en leg er nog een vel bakpapier overheen
Rol het vervolgens met de deegroller uit tot een dunne koek (rol het niet te dun aan de randen, anders verbranden de randen)
Bak het brood in de voorverwarmde oven voor 10 minuten
Smeer vervolgens de mayonaise uit over de bodem en beleg het met de tomaat
Strooi nog wat zout en peper erover en plaats in de oven voor 25 minuten
Scheur de basilicum blaadjes en leg ze op de koek
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/tomaten-kokoskoek/