Surinaams broodje bakkeljauw met kouseband
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Aantal personen: 4
- 500 gram bakkeljauw
- 2 el tomatenpuree
- 2 tomaten
- 1 grote witte ui
- 1 rode ui
- Stuk komkommer
- ½ limoen
- Snuf suiker
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- Handvol gehakte selderij
- 4 witte puntjes
- Kousenband of sperziebonen
- Kook de bakkeljauw ongeveer 15 minuten om de vis te ontzouten
- Spoel vervolgens goed af in een vergiet onder de kraan
- ‘Pluk’ de vis vervolgens uit elkaar
- Snijd de ui en tomaat in kleine blokjes
- Hak de selderij en teentjes knoflook fijn
- Hak de rode peper fijn (verwijder eventueel de pitjes en zaadlijsten)
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui, peper en knoflook even kort aan
- Na een minuut voeg je de tomatenblokjes- en puree toe. Snuf suiker erbij en even goed roeren, zachtjes laten sudderen
- Voeg nu de bakkeljauw toe
- Roer goed door en knijp een halve limoen er boven uit
- Leg een deksel op de pan en zet het vuur laag
- Laat 10 minuten stoven
- Snijd een Surinaams wit puntbroodje, of een wit broodje doormidden
- Schep de bakkeljauw in het brood
- Garneer met schijfjes komkommer en rode ui
- Lekker met kousenband of sperziebonen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/surinaams-broodje-bakkeljauw-met-kousenband/
3.5.3208