Surinaams broodje bakkeljauw met kouseband
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Alsof je dit gerecht bij een kraampje koopt in Paramaribo. Een Surinaams broodje met gezouten en gedoogde kabeljauw (bakkeljauw) met kouseband
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 500 gram bakkeljauw
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 1 grote witte ui
  • 1 rode ui
  • Stuk komkommer
  • ½ limoen
  • Snuf suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • Handvol gehakte selderij
  • 4 witte puntjes
  • Kousenband of sperziebonen
Bereidingswijze
  1. Kook de bakkeljauw ongeveer 15 minuten om de vis te ontzouten
  2. Spoel vervolgens goed af in een vergiet onder de kraan
  3. ‘Pluk’ de vis vervolgens uit elkaar
  4. Snijd de ui en tomaat in kleine blokjes
  5. Hak de selderij en teentjes knoflook fijn
  6. Hak de rode peper fijn (verwijder eventueel de pitjes en zaadlijsten)
  7. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui, peper en knoflook even kort aan
  8. Na een minuut voeg je de tomatenblokjes- en puree toe. Snuf suiker erbij en even goed roeren, zachtjes laten sudderen
  9. Voeg nu de bakkeljauw toe
  10. Roer goed door en knijp een halve limoen er boven uit
  11. Leg een deksel op de pan en zet het vuur laag
  12. Laat 10 minuten stoven
  13. Snijd een Surinaams wit puntbroodje, of een wit broodje doormidden
  14. Schep de bakkeljauw in het brood
  15. Garneer met schijfjes komkommer en rode ui
  16. Lekker met kousenband of sperziebonen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/surinaams-broodje-bakkeljauw-met-kousenband/