Witlofschotel met gorgonzola en walnoten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Bijgerecht met witlof en een knapperige toplaag van gorgonzola en walnoten.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 3 stronkjes witlof
  • 150 gram gorgonzola
  • Handje walnoten
  • 125 ml crème fraiche
  • Peper
  • Knoflookpoeder
  • 1 ui gesnipperd
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij de witlof doormidden en verwijder het binnenste gedeelte
  3. Snij de halve stronken doormidden, haal de bladen los van elkaar
  4. Leg de bladen in een grote kom en schep de crème fraiche en peper er doorheen
  5. Meng de ui door de witlof
  6. Leg de witlof in een ingevette ovenschaal
  7. Verkruimel de gorgonzola over de witlof
  8. Breek de walnoten boven de witlof in kleine stukken
  9. Strooi een snuf knoflookpoeder over de witlof
  10. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven
  11. Tip: Zet aan het eind heel even de grillstand van je oven aan, dan krijgt de ovenschotel een knapperig laagje.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/witlofschotel-met-gorgonzola-en-walnoten/