Carpaccio met wakame en wasabimayonaise
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Afwijkend van de Italiaanse variant is dit het recept voor Japanse carpaccio met wakame, lente-ui, wasabi (heet) en geroosterde sesamzaadjes.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 100 gram ossenhaas
  • 25 gram wakame (zeewiersalade)
  • 1 lente-ui in ringen gesneden
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • Geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze
  1. Wikkel de ossenhaas in plastic folie en vries het vlees twee uur lang licht aan in de diepvries
  2. Haal het er dan uit en snijd met een scherp mes het vlees in flinterdunne plakjes
  3. Leg op een mooie borden
  4. Mix de mayonaise met de wasabi
  5. Dresseer op elk bord wat toefjes wasabimayonaise
  6. Verdeel de wakame in plukjes over het vlees
  7. Strooi de lenteui over de carpaccio
  8. Als laatste strooi je de sesamzaadjes over het geheel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/carpaccio-met-wakame-en-wasabimayonaise/