Vietnamese rijstrollen met garnaal
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Vietnamese rijstrollen met garnaal, peper, gember, knoflook en lente-ui
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Vietnamees
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Rijstrollen
  • 500 gram kleine roze garnalen
  • 4 lente-ui
  • 2 tl fijngehakte verse gember
  • 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes
  • 2 kleine teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 gele paprika zonder zaadlijsten in kleine repen gesneden
  • 8 rijstvellen
  • Koriander
Dipsaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • 10 eetlepels water
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes gesneden
Bereidingswijze
Rijstrollen
  1. Pureer de garnalen in een keukenmachine tot egaal mengsel
  2. Schep in een kom en voeg de peper, gember, knoflook en lente-ui toe
  3. Week een rijstvel in een grote kom lauwwarm water tot hij zacht en buigzaam is
  4. Leg op een schone theedoek
  5. Leg wat van het garnalenmengsel op het rijstvel en ook wat paprikareepjes erbij
  6. Rol het vel op door een stuk van de onderkant over de vulling te leggen en de zijkanten naar binnen te vouwen
  7. Nu kun je de rol helemaal verder oprollen
  8. Maak er zo nog zeven
  9. Bestrooi eventueel met gehakte koriander
Dipsaus
  1. Doe alle ingrediƫnten in een bakje en roer tot de suiker is opgelost
  2. Zet minstens een half uur weg om de smaken op elkaar in te laten trekken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/vietnamese-rijstrollen-met-garnaal/