Vietnamese rijstrollen met garnaal
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Vietnamees
Aantal personen: 4
- 500 gram kleine roze garnalen
- 4 lente-ui
- 2 tl fijngehakte verse gember
- 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes
- 2 kleine teentjes knoflook fijngehakt
- 1 gele paprika zonder zaadlijsten in kleine repen gesneden
- 8 rijstvellen
- Koriander
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels vissaus
- 10 eetlepels water
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels limoensap
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes gesneden
- Pureer de garnalen in een keukenmachine tot egaal mengsel
- Schep in een kom en voeg de peper, gember, knoflook en lente-ui toe
- Week een rijstvel in een grote kom lauwwarm water tot hij zacht en buigzaam is
- Leg op een schone theedoek
- Leg wat van het garnalenmengsel op het rijstvel en ook wat paprikareepjes erbij
- Rol het vel op door een stuk van de onderkant over de vulling te leggen en de zijkanten naar binnen te vouwen
- Nu kun je de rol helemaal verder oprollen
- Maak er zo nog zeven
- Bestrooi eventueel met gehakte koriander
- Doe alle ingrediƫnten in een bakje en roer tot de suiker is opgelost
- Zet minstens een half uur weg om de smaken op elkaar in te laten trekken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/vietnamese-rijstrollen-met-garnaal/
3.5.3226