Een robuuste Indiase kip korma curry met kaneel, kokos, amandelen, yoghurt en garam masala. Heerlijk met kip en perfect voor een vegetarische maaltijd met bloemkool of pompoen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
400 g kipfilet
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 cm verse gember
2 tl garam masala
250 ml Griekse yoghurt (niet de magere variant)
55 g amandelschaafsel
200 ml kokosmelk
15 g verse koriander
Bereidingswijze
Snijd de kip in stukken
Snijd het steeltje van de rode peper
Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn
Snijd de knoflook fijn
Schil de gember en snijd fijn
Meng de kip, rode peper, knoflook, gember en garam masala door de yoghurt en marineer minstens 4 uur afgedekt in de koelkast
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin
Laat afkoelen op een bord.
Laat het kipmengsel op kamertemperatuur komen
Doe het kipmengsel met de kokosmelk en de helft van de amandelen in een hapjespan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan
Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur 5 min. inkoken
Snijd ondertussen de koriander grof
Bestrooi de kip korma met de koriander en de rest van het amandelschaafsel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/indiase-kip-korma/