Indiase Kip Korma
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een robuuste Indiase kip korma curry met kaneel, kokos, amandelen, yoghurt en garam masala. Heerlijk met kip en perfect voor een vegetarische maaltijd met bloemkool of pompoen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 400 g kipfilet
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 tl garam masala
  • 250 ml Griekse yoghurt (niet de magere variant)
  • 55 g amandelschaafsel
  • 200 ml kokosmelk
  • 15 g verse koriander
Bereidingswijze
  1. Snijd de kip in stukken
  2. Snijd het steeltje van de rode peper
  3. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn
  4. Snijd de knoflook fijn
  5. Schil de gember en snijd fijn
  6. Meng de kip, rode peper, knoflook, gember en garam masala door de yoghurt en marineer minstens 4 uur afgedekt in de koelkast
  7. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin
  8. Laat afkoelen op een bord.
  9. Laat het kipmengsel op kamertemperatuur komen
  10. Doe het kipmengsel met de kokosmelk en de helft van de amandelen in een hapjespan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan
  11. Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur 5 min. inkoken
  12. Snijd ondertussen de koriander grof
  13. Bestrooi de kip korma met de koriander en de rest van het amandelschaafsel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/indiase-kip-korma/