Haringtartaar met appel
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 8 kleine haringen
- 1 kleine fris/zure appel (Jonagold)
- ½ komkommer
- 2 lenteuitjes, fijngesneden
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 tl wasabi (optioneel)
- Snijd de haring en komkommer in kleine blokjes
- Schil de appel en snijd ook in kleine blokjes
- Meng de yoghurt met zwarte peper en eventueel een tl wasabi in een kom
- Voeg de lenteui, haring, komkommer en appel toe
- Schep goed om zodat het een egaal mengsel wordt
- Proef of er nog wat peper of wasabi bij moet
- Schep op elk bord een mooi torentje van het haringmengsel
- Garneer met wat groen van de stengel van de lenteui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/haringtartaar-met-appel/
3.5.3208