Haringtartaar met appel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Tartaar met yoghurt, haring en appel.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 8 kleine haringen
  • 1 kleine fris/zure appel (Jonagold)
  • ½ komkommer
  • 2 lenteuitjes, fijngesneden
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl wasabi (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Snijd de haring en komkommer in kleine blokjes
  2. Schil de appel en snijd ook in kleine blokjes
  3. Meng de yoghurt met zwarte peper en eventueel een tl wasabi in een kom
  4. Voeg de lenteui, haring, komkommer en appel toe
  5. Schep goed om zodat het een egaal mengsel wordt
  6. Proef of er nog wat peper of wasabi bij moet
  7. Schep op elk bord een mooi torentje van het haringmengsel
  8. Garneer met wat groen van de stengel van de lenteui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/haringtartaar-met-appel/