Kip met tahin
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Romige kipschotel geïnspireerd op een Egyptische vakantie. Hoe traditionele maaltijden uit Egypte toch smaakvol kunnen zijn en zonder zand.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Egyptisch
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 400 gram kipfilet in stukken gesneden
  • 1 blikje kikkererwten uitgelekt
  • 2 kleine uien in stukjes gesneden
  • 3 tenen gehakte knoflook
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • sap van een citroen
  • 1 el komijn
  • 1 el paprikapoeder of chilipoeder
  • 100 gram pijnboompitten
  • peper
  • zout
  • flinke hand peterselie
  • olijfolie
Bereidingswijze
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Doe in een kommetje en zet apart.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan.
  4. Smoor de ui en de knoflook zachtjes glazig.
  5. Voeg de kip toe en bak rondom bruin.
  6. Voeg de paprika- of chilipoeder, de kikkererwten en de komijn toe.
  7. Roer goed door en voeg naar smaak peper en zout toe.
  8. Draai het vuur uit.
  9. Meng de tahin met de yoghurt en het citroensap.
  10. Meng het mengsel met de kip en roer weer goed door.
  11. Strooi de pijnboompitten en de peterselie erover heen.
  12. Lekker met platbrood of als je dat niet kunt krijgen een Turks brood.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kip-met-tahin/