Kip met tahin
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Egyptisch
Aantal personen: 4
- 400 gram kipfilet in stukken gesneden
- 1 blikje kikkererwten uitgelekt
- 2 kleine uien in stukjes gesneden
- 3 tenen gehakte knoflook
- 400 ml Griekse yoghurt
- 2 el tahin (sesampasta)
- sap van een citroen
- 1 el komijn
- 1 el paprikapoeder of chilipoeder
- 100 gram pijnboompitten
- peper
- zout
- flinke hand peterselie
- olijfolie
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Doe in een kommetje en zet apart.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan.
- Smoor de ui en de knoflook zachtjes glazig.
- Voeg de kip toe en bak rondom bruin.
- Voeg de paprika- of chilipoeder, de kikkererwten en de komijn toe.
- Roer goed door en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Draai het vuur uit.
- Meng de tahin met de yoghurt en het citroensap.
- Meng het mengsel met de kip en roer weer goed door.
- Strooi de pijnboompitten en de peterselie erover heen.
- Lekker met platbrood of als je dat niet kunt krijgen een Turks brood.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kip-met-tahin/
3.5.3208