Artisjokken met vinaigrette
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
- 4 kleine of 2 grote artisjokken
- 1 citroen door de helft
- 2 el olijfolie
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl mosterd
- 2 el citroensap (van de ene helft van de citroen)
- ½ sjalotje, gesnipperd
- Peper
- Zout
- Breng ruim water aan de kook in een diepe pan
- Snijd een helft van de citroen in stukken en voeg toe aan het water
- Snijd de steel van de artisjokken en de harde blaadjes van de onderkant
- Wrijf de onderkant gelijk in met een stukje citroen om verkleuring te voorkomen
- Leg zodra het water kookt de artisjokken in de pan
- Leg een warmtebestendig bord op de artisjokken zodat ze geheel onder water blijven, want deze groente drijft naar boven
- Kook de kleine artisjokken in circa 20 minuten en grote artisjokken in 40 minuten gaar
- Meng voor de vinaigrette de olijfolie, zonnebloemolie, citroensap, mosterd in een kom tot een egale dikke emulsie
- Voeg sjalot toe en flink wat zout en peper
- Haal de artisjokken met een schuimspaan uit de pan
- Serveer met de vinaigrette
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/artisjokken-met-vinaigrette/
3.5.3208