Artisjokken met vinaigrette
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Ideaal simpel voorgerecht met artisjokken en vinaigrette.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 4 kleine of 2 grote artisjokken
  • 1 citroen door de helft
  • 2 el olijfolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap (van de ene helft van de citroen)
  • ½ sjalotje, gesnipperd
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Breng ruim water aan de kook in een diepe pan
  2. Snijd een helft van de citroen in stukken en voeg toe aan het water
  3. Snijd de steel van de artisjokken en de harde blaadjes van de onderkant
  4. Wrijf de onderkant gelijk in met een stukje citroen om verkleuring te voorkomen
  5. Leg zodra het water kookt de artisjokken in de pan
  6. Leg een warmtebestendig bord op de artisjokken zodat ze geheel onder water blijven, want deze groente drijft naar boven
  7. Kook de kleine artisjokken in circa 20 minuten en grote artisjokken in 40 minuten gaar
  8. Meng voor de vinaigrette de olijfolie, zonnebloemolie, citroensap, mosterd in een kom tot een egale dikke emulsie
  9. Voeg sjalot toe en flink wat zout en peper
  10. Haal de artisjokken met een schuimspaan uit de pan
  11. Serveer met de vinaigrette
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/artisjokken-met-vinaigrette/