Lamsburger met mozzarella en tomaat
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 375 gram lamsgehakt
- 1.5 el gedroogde oregano
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 3 uitgelekte ansjovisfilets in stukjes gesneden
- Peper
- Zout
- 1 bol mozzarella in plakken
- 2 tomaten in vieren gesneden
- Handje vol verse basilicum
- Olijfolie
- Rucola (optioneel)
- Handvol gerookte bacon (optioneel)
- Handvol pompoenpitten (optioneel)
- Meng in een kom het lamsgehakt, oregano, peper, zout en de ansjovis en ui tot een egaal mengsel
- Vorm er twee burgers van
- Zet minimaal een half uur in de koelkast
- Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de burgers ⅘ minuten per kant
- Laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie
- Verhit de grill in de oven
- Leg de tomatenpartjes in een schaal en besprenkel met olijfolie en strooi er zout en peper over
- Grill de tomaten in enkele minuten gaar (ze moeten een beetje een bruin korstje krijgen)
- Smeer een stukje ciabatta in met olijfolie en geperste knoflook
- Grill ook even in de oven tot dat het brood knapperig is
- Leg op een bord
- Leg de burger op de ciabatta
- Daarop de mozzarella en de tomaat
- Maak het af met enkele blaadjes verse basilicum
- Optioneel met een salade van ruccola en gebakken gerookte bacon met pompoenpitten met daarover een goede olijfolie als dressing
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/lamsburger-met-mozzarella-en-tomaat/
3.5.3208