Lamsburger met mozzarella en tomaat
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een geroosterd broodje met lamsburger en mozzarella en tomaat.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 375 gram lamsgehakt
  • 1.5 el gedroogde oregano
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 3 uitgelekte ansjovisfilets in stukjes gesneden
  • Peper
  • Zout
  • 1 bol mozzarella in plakken
  • 2 tomaten in vieren gesneden
  • Handje vol verse basilicum
  • Olijfolie
  • Rucola (optioneel)
  • Handvol gerookte bacon (optioneel)
  • Handvol pompoenpitten (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Meng in een kom het lamsgehakt, oregano, peper, zout en de ansjovis en ui tot een egaal mengsel
  2. Vorm er twee burgers van
  3. Zet minimaal een half uur in de koelkast
  4. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de burgers ⅘ minuten per kant
  5. Laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie
  6. Verhit de grill in de oven
  7. Leg de tomatenpartjes in een schaal en besprenkel met olijfolie en strooi er zout en peper over
  8. Grill de tomaten in enkele minuten gaar (ze moeten een beetje een bruin korstje krijgen)
  9. Smeer een stukje ciabatta in met olijfolie en geperste knoflook
  10. Grill ook even in de oven tot dat het brood knapperig is
  11. Leg op een bord
  12. Leg de burger op de ciabatta
  13. Daarop de mozzarella en de tomaat
  14. Maak het af met enkele blaadjes verse basilicum
  15. Optioneel met een salade van ruccola en gebakken gerookte bacon met pompoenpitten met daarover een goede olijfolie als dressing
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/lamsburger-met-mozzarella-en-tomaat/