Griekse inktvis stoofschotel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Warme stoofschotel met inktvis die afwijkt van de reguliere Griekse gerechten, zoals souflaki.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 kilo pijlinktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 150 ml olijfolie
  • 750 gram uien, in dunne ringen
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ tl kruidnagel
  • ¼ tl kardemom
  • Snuf zwarte peper
  • ½ theelepel suiker
Bereidingswijze
  1. Spoel de inktvisringen af en dep ze droog met keukenpapier
  2. Verhit de olijfolie in een zware pan en voeg de uien en knoflook toe
  3. Laat op matig vuur een minuut of 5 fruiten, terwijl je af en toe roert
  4. Voeg de inktvisringen toe, roer even, leg een deksel schuin op de pan en laat stoven tot alle vocht is verdampt
  5. Los de tomatenpuree op in de wijn en voeg het mengsel toe
  6. Voeg ook de laurier, kaneel, kardemom en kruidnagel, peper en suiker toe
  7. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat zachtjes anderhalf uur stoven tot je een dikke saus overhoudt waaruit het meeste vocht is verdampt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/griekse-inktvis-stoofschotel/