Warme stoofschotel met inktvis die afwijkt van de reguliere Griekse gerechten, zoals souflaki.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 kilo pijlinktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden
150 ml olijfolie
750 gram uien, in dunne ringen
6 tenen knoflook, fijngehakt
3 eetlepels tomatenpuree
250 ml droge witte wijn
2 laurierblaadjes
¼ tl kaneel
¼ tl kruidnagel
¼ tl kardemom
Snuf zwarte peper
½ theelepel suiker
Bereidingswijze
Spoel de inktvisringen af en dep ze droog met keukenpapier
Verhit de olijfolie in een zware pan en voeg de uien en knoflook toe
Laat op matig vuur een minuut of 5 fruiten, terwijl je af en toe roert
Voeg de inktvisringen toe, roer even, leg een deksel schuin op de pan en laat stoven tot alle vocht is verdampt
Los de tomatenpuree op in de wijn en voeg het mengsel toe
Voeg ook de laurier, kaneel, kardemom en kruidnagel, peper en suiker toe
Breng aan de kook, leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat zachtjes anderhalf uur stoven tot je een dikke saus overhoudt waaruit het meeste vocht is verdampt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/griekse-inktvis-stoofschotel/