Gegrilde kip met paprikasaus en polenta
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 kipfilets
  • 500 gram champignons
  • 200 gram polenta
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • Chilipoeder
  • Oregano
  • Peper
  • Zout
  • 1 el boter
  • Paar blaadjes basilicum
Bereidingswijze
  1. Breng 750 ml water aan de kook in een ruime pan
  2. Voeg dan al roerende langzaam de polenta toe
  3. Blijf continu met de klok mee roeren
  4. Na 20 minuten laat de polenta als een bal los van de bodem
  5. Leg een grote snijplank op het aanrecht en bekleed hem met een vel bakpapier
  6. Stort de polenta daar op uit en smeer uit tot een mengsel van 1 centimeter dik
  7. Dek af met een vel bakpapier en laat 1 uur opstijven in de koelkast
  8. Snijd dan in mooie repen
  9. Verwarm de oven op 230 graden
  10. Halveer alle paprika's en verwijder de zaadlijsten
  11. Leg ze met de bolle kant op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie
  12. Rooster de paprika's in 25 minuten zwart (de puntpaprika's zullen eerder gaar zijn na 10/15 minuten)
  13. Stop ze dan in een plastic zak en laat afkoelen
  14. Haal dan de vellen eraf en leg de paprika's in een kom
  15. Pureer de stukken paprika met 2 el appelazijn en 2 el olijfolie en zout, peper en chilipeper tot egale massa
  16. Voor een helemaal gladde saus kun je de saus door een zeef duwen, maar als je van een wat grovere saus houdt dan laat je het zo (ik heb hem op de foto wel door de zeef gehaald)
  17. Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet er olijfolie, peper, zout over
  18. Zorg dat de kipfilet aan alle kanten bedekt is met olie en de specerijen
  19. Rooster de kipfilet op 180 graden in circa 30 minuten gaar
  20. Draai na 15 minuten de kip om zodat de andere kant ook mooi bruin wordt
  21. Snijd de champignons in schijven
  22. Smelt de boter in een pan en roerbak de champignons enkele minuten
  23. Voeg oregano, zout en peper naar smaak toe
  24. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de repen polenta om en om goudbruin
  25. Leg de kipfilet op een bord samen met de champignons en een plak polenta
  26. Serveer de saus erbij
  27. Je kunt de saus warm of koud serveren, beide is lekker
  28. Leg er wat basilicum bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gegrilde-kip-met-paprikasaus-en-polenta/