Na 20 minuten laat de polenta als een bal los van de bodem
Leg een grote snijplank op het aanrecht en bekleed hem met een vel bakpapier
Stort de polenta daar op uit en smeer uit tot een mengsel van 1 centimeter dik
Dek af met een vel bakpapier en laat 1 uur opstijven in de koelkast
Snijd dan in mooie repen
Verwarm de oven op 230 graden
Halveer alle paprika's en verwijder de zaadlijsten
Leg ze met de bolle kant op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie
Rooster de paprika's in 25 minuten zwart (de puntpaprika's zullen eerder gaar zijn na 10/15 minuten)
Stop ze dan in een plastic zak en laat afkoelen
Haal dan de vellen eraf en leg de paprika's in een kom
Pureer de stukken paprika met 2 el appelazijn en 2 el olijfolie en zout, peper en chilipeper tot egale massa
Voor een helemaal gladde saus kun je de saus door een zeef duwen, maar als je van een wat grovere saus houdt dan laat je het zo (ik heb hem op de foto wel door de zeef gehaald)
Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet er olijfolie, peper, zout over
Zorg dat de kipfilet aan alle kanten bedekt is met olie en de specerijen
Rooster de kipfilet op 180 graden in circa 30 minuten gaar
Draai na 15 minuten de kip om zodat de andere kant ook mooi bruin wordt
Snijd de champignons in schijven
Smelt de boter in een pan en roerbak de champignons enkele minuten
Voeg oregano, zout en peper naar smaak toe
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de repen polenta om en om goudbruin
Leg de kipfilet op een bord samen met de champignons en een plak polenta
Serveer de saus erbij
Je kunt de saus warm of koud serveren, beide is lekker
Leg er wat basilicum bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gegrilde-kip-met-paprikasaus-en-polenta/