Garnalen met mangosaus en komkommer
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
- 1 mango
- 2 stuks gemberwortel van circa twee centimeter
- Mespunt sambal
- ½ eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel azijn
- 16 grote garnalen
- ¼ komkommer in kleine blokjes gesneden
- ½ rode peper fijngesneden
- Olijfolie
- Schil een halve mango en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit
- Snijd van de overige helft een kwart in kleine vierkante blokjes
- Schil het stuk gemberwortel en rasp het stukje klein
- Schil nog een stuk gember en hak dat stuk heel fijn
- Breng de mango met de geraspte gember, sambal, de basterdsuiker, de azijn en 1 dl water aan de kook en kook dit 20 minuten heel zacht
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngesneden gember en rode peper even aan
- Voeg de garnalen toe en wok tot ze mooi krokant zijn
- Pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine en voeg eventueel wat water toe
- Warm de saus nog even door
- Leg in het midden van een bord de in klein gesneden blokjes mango en komkommer
- Rijg de garnalen aan spieren en leg die er kruislings op
- Drapeer nu mooi de saus op het bord
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/garnalen-met-mangosaus-en-komkommer/
3.5.3208