Gestoofde zeekraal met yoghurt en ui
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Hollandse mezze/tapas/anti-pasti/snack met gesmoorde zeekraal en dot yoghurt en ui.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram zeekraal
  • Peper
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan
  2. Voeg de ui en knoflook toe en laat 2 minuten op zacht vuur smoren
  3. Voeg de zeekraal toe en schep goed om
  4. Plaats een deksel op de pan en stoof de zeekraal 10 minuten
  5. Breng de yoghurt op smaak met peper (geen zout want zeekraal is al erg zout van zichzelf)
  6. Schep de zeekraal op een bord en lepel de yoghurt er op.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/gestoofde-zeekraal-met-yoghurt-en-ui/