Tonijn in ansjovis en sinaasappelsaus met venkel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Zomerse maatlijd met tonijn in ansjovis en sinaasappelsaus met venkel.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 stukken tonijn van 150 gram
  • 100 ml vers sinaasappelsap
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje ansjovis op olie
  • Snuf chilipoeder
  • Snuf zwarte peper
  • 2 venkelknollen
  • 100 ml witte wijn
Bereidingswijze
  1. Snijd de ansjovis in grove stukken en bewaar de olie
  2. Voeg het sinaasappelsap, de ansjovis plus de olie, chilipoeder, zwarte peper en 1 eetlepel olijfolie in een niet metalen kom.
  3. Leg daar de tonijn stukken bij en marineer minimaal twee uur in de koelkast
  4. Draai af en toe om
  5. Schaaf of snijd de venkelknollen in dunne repen
  6. Verhit de andere eetlepel olie in een wok of hapjespan
  7. Roerbak de venkel circa drie minuten
  8. Voeg dan de wijn toe en bak nog drie/vier minuten totdat alle wijn verdampt is
  9. Haal de tonijn uit de marinade
  10. Maak van de overgebleven marinade een saus door het mengsel te verhitten in een steelpan
  11. Goed roeren en aan de kook brengen
  12. Daarna nog een paar minuten zacht koken
  13. Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur
  14. Gril als de pan zeer heet is de tonijn circa 1/1.5 minuut per kant (ligt aan de dikte van het stuk dat je hebt)
  15. Wikkel losjes in aluminiumfolie
  16. Leg de venkel op een bord
  17. Leg de tonijn op de venkel
  18. Besprenkel met de saus
  19. Zet de resterende saus in een sauskom op tafel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/tonijn-in-ansjovis-en-sinaasappelsaus-met-venkel/