Tonijn in ansjovis en sinaasappelsaus met venkel
Voorbereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
- 2 stukken tonijn van 150 gram
- 100 ml vers sinaasappelsap
- 2 el olijfolie
- 1 blikje ansjovis op olie
- Snuf chilipoeder
- Snuf zwarte peper
- 2 venkelknollen
- 100 ml witte wijn
- Snijd de ansjovis in grove stukken en bewaar de olie
- Voeg het sinaasappelsap, de ansjovis plus de olie, chilipoeder, zwarte peper en 1 eetlepel olijfolie in een niet metalen kom.
- Leg daar de tonijn stukken bij en marineer minimaal twee uur in de koelkast
- Draai af en toe om
- Schaaf of snijd de venkelknollen in dunne repen
- Verhit de andere eetlepel olie in een wok of hapjespan
- Roerbak de venkel circa drie minuten
- Voeg dan de wijn toe en bak nog drie/vier minuten totdat alle wijn verdampt is
- Haal de tonijn uit de marinade
- Maak van de overgebleven marinade een saus door het mengsel te verhitten in een steelpan
- Goed roeren en aan de kook brengen
- Daarna nog een paar minuten zacht koken
- Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur
- Gril als de pan zeer heet is de tonijn circa 1/1.5 minuut per kant (ligt aan de dikte van het stuk dat je hebt)
- Wikkel losjes in aluminiumfolie
- Leg de venkel op een bord
- Leg de tonijn op de venkel
- Besprenkel met de saus
- Zet de resterende saus in een sauskom op tafel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/tonijn-in-ansjovis-en-sinaasappelsaus-met-venkel/
3.5.3208