Linzen met wortel en worst
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Het gezonde superfood linzen met wortel en worst.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 400 gram linzen
  • 2 grote wortels
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 runderworsten
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Voor 1,5 dl vinaigrette:
  • 1,25 dl olijfolie
  • 3 el wittewijnazijn
  • 2 el dijonmosterd
  • 1 tl basterdsuiker
  • 1 el honing
  • Zout en peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de worstjes in een schaal
  3. Rooster de worstjes in 30 minuten gaar en keer af en toe
  4. Fruit de ui, knoflook en wortel in een hapjespan
  5. Roer vervolgens de linzen erdoor
  6. Voeg dan zoveel water toe dat de linzen ongeveer 2,5 cm onder water staan en breng het aan de kook
  7. Voeg het laurierblad toe, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken
  8. Haal de deksel dan van de pan en laat nog eens 15-20 minuten koken zonder deksel tot de wortel en de linzen gaar zijn
  9. Mocht het te droog worden, voeg dan nog wat water toe
  10. Meng de ingrediƫnten voor de vinaigrette
  11. Eventueel: bak de bacon in een droge koekenpan tot het vlees knapperig is
  12. Doe de linzenschotel in een schaal en roer (eventueel) de bacon er door
  13. Meng de vinaigrette door de linzen
  14. Snijd de worstjes in stukken en leg op de linzenschotel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/linzen-met-wortel-en-worst/