Kotelet met geroosterde ui en ricotta
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Kotelet van de barbecue met spice rub en een geroosterde ui en ricotta salade
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram rode uien in vieren gesneden en dan pas gepeld
  • 60 ml olijfolie
  • ½ tl zeezout
  • 1 tl witte wijn azijn
  • Bos vers basilicum
  • 4 koteletten
  • spice rub
Bereidingswijze
Kotelet
  1. Steek de barbecue aan
  2. Wrijf de spice rub op het vlees
  3. Stop een vleesthermometer in het dikste stuk van het vlees
  4. Leg de koteletten op de barbecue en gaar ze tot een kerntemperatuur van 70 graden
Geroosterde ui en ricotta
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Doe de gevierendeelde uien in een braadslee of grote ovenbestendige schaal en giet de olijfolie erover
  3. Hussel goed
  4. Rooster ze 1 uur
  5. Haal de braadslee uit de oven en besprenkel de uien met azijn en strooi het zout erover
  6. Kruimel er wat kaas naar keuze over (ik gebruikte ricotta)
  7. Trek de basilicumblaadjes van hun steel en doe ze bij de uien
  8. Hussel nog een beetje om en voeg peper naar smaak toe
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kotelet-met-geroosterde-ui-en-ricotta/