Kotelet met geroosterde ui en ricotta
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
- 500 gram rode uien in vieren gesneden en dan pas gepeld
- 60 ml olijfolie
- ½ tl zeezout
- 1 tl witte wijn azijn
- Bos vers basilicum
- 4 koteletten
- spice rub
- Steek de barbecue aan
- Wrijf de spice rub op het vlees
- Stop een vleesthermometer in het dikste stuk van het vlees
- Leg de koteletten op de barbecue en gaar ze tot een kerntemperatuur van 70 graden
- Verwarm de oven op 200 graden
- Doe de gevierendeelde uien in een braadslee of grote ovenbestendige schaal en giet de olijfolie erover
- Hussel goed
- Rooster ze 1 uur
- Haal de braadslee uit de oven en besprenkel de uien met azijn en strooi het zout erover
- Kruimel er wat kaas naar keuze over (ik gebruikte ricotta)
- Trek de basilicumblaadjes van hun steel en doe ze bij de uien
- Hussel nog een beetje om en voeg peper naar smaak toe
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kotelet-met-geroosterde-ui-en-ricotta/
3.5.3208