Sushi van quinoa
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Japanse sushi zonder vis, maar met quinoa, komkommer, sesamzaadjes. Voor zes amuses of twee voorgerechten
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 50 gram gekookte quinoa
  • 1 vel nori
  • ¼ komkommer geschild en in repen gesneden
  • 2 el sesamzaadjes geroosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • Scheutje rijstazijn
  • 50 gram zeewiersalade
Bereidingswijze
  1. Voeg de rijstazijn aan de gekookte quinoa toe en schep goed door
  2. Leg een vel nori op een bamboe matje
  3. Mix de mayonaise met de wasabi
  4. Bestrijk het norivel met de wasabimayonaise
  5. Laat twee cm aan de bovenkant vrij
  6. Bestrijk de quinoa met behulp van de bolle kant van een lepel over de mayonaise
  7. Leg de repen komkommer over de quinoa
  8. Leg daarop de zeewiersalade
  9. Strooi er de geroosterde sesamzaadjes over
  10. Rol met behulp van het bamboematje de sushi strak op
  11. Snijd in zes rolletjes
  12. Dien op met eventueel sojasaus en extra wasabi
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/sushi-van-quinoa/