Gezonde appeltaart
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: nvt
- 3 fris/zure appels
- 2.5 handen rozijnen
- 2 el kaneel
- 3 eetlepels honing
- 300 gram volkoren speltmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eieren
- 4 dadels
- 250 ml amandelmelk
- 1 tl vanille extract
- 2 eetlepels olijfolie (plus beetje extra om in te vetten)
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil twee appels en snijd ze in kleine blokjes
- Meng ze in een kom samen met de rozijnen, de kaneel, vanille extract en 1.5 eetlepel honing
- Doe het meel, het bakpoeder, de eieren, de dadels, de amandelmelk, de overige 1.5 eetlepel honing en de twee eetlepels olijfolie in een keukenmachine
- Meng tot een stevig maar smeuïg mengsel
- Doe het beslag bij de appeltjes en rozijntjes
- Meng goed door
- Leg onderin een kleine springvorm van 22 cm doorsnee een vel bakpapier
- Klik de ring erop en knip de zijkanten eraf
- Nu is de onderkant bekleed met papier
- Vet de zijkanten in met wat olie
- Schep het appelbeslag in de springvorm en druk goed aan
- Snijd de overige appel in dunne plakjes en leg op het beslag
- De taart kan de oven in! Bak goudbruin en gaar in ongeveer 40 minuten
- De taart is klaar als een satéprikker die je erin steekt er weer schoon uitkomt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/gezonde-appeltaart/
3.5.3208