Gezonde appeltaart
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een appeltaart gemaakt met speltmeel en amandelmelk. Die moet wel gezond zijn.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: nvt
Ingrediënten
  • 3 fris/zure appels
  • 2.5 handen rozijnen
  • 2 el kaneel
  • 3 eetlepels honing
  • 300 gram volkoren speltmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 4 dadels
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eetlepels olijfolie (plus beetje extra om in te vetten)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil twee appels en snijd ze in kleine blokjes
  3. Meng ze in een kom samen met de rozijnen, de kaneel, vanille extract en 1.5 eetlepel honing
  4. Doe het meel, het bakpoeder, de eieren, de dadels, de amandelmelk, de overige 1.5 eetlepel honing en de twee eetlepels olijfolie in een keukenmachine
  5. Meng tot een stevig maar smeuïg mengsel
  6. Doe het beslag bij de appeltjes en rozijntjes
  7. Meng goed door
  8. Leg onderin een kleine springvorm van 22 cm doorsnee een vel bakpapier
  9. Klik de ring erop en knip de zijkanten eraf
  10. Nu is de onderkant bekleed met papier
  11. Vet de zijkanten in met wat olie
  12. Schep het appelbeslag in de springvorm en druk goed aan
  13. Snijd de overige appel in dunne plakjes en leg op het beslag
  14. De taart kan de oven in! Bak goudbruin en gaar in ongeveer 40 minuten
  15. De taart is klaar als een satéprikker die je erin steekt er weer schoon uitkomt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/gezonde-appeltaart/