Soep van doperwten met pompoenpitten
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 300 gram diepvries tuinerwten
- 250 ml groenteboullion
- 250 ml water
- 1 ui in stukken gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 el peterselie
- Peper
- Zout
- Scheutje citroensap
- Fruit de ui in 5 minuten zacht en glazig
- Voeg de bouillon en water toe en breng aan de kook
- Voeg dan de erwten toe en kook ze in circa 10 minuten zacht
- Voeg fijngesneden peterselie en zout en peper en scheut citroensap toe
- Pureer de soep met een staafmixer tot egale massa
- Haal door een zeef als je een gladde soep wilt
- Lekker met een broodje met kruidenkaas of boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/soep-van-doperwten-met-pompoenpitten/
3.5.3208