Soep van doperwten met pompoenpitten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Doperwtensoep! Dat is gewoon wat het is, ik kan er nog maar één ding over vertellen. Lekker...
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 300 gram diepvries tuinerwten
  • 250 ml groenteboullion
  • 250 ml water
  • 1 ui in stukken gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 el peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Scheutje citroensap
Bereidingswijze
  1. Fruit de ui in 5 minuten zacht en glazig
  2. Voeg de bouillon en water toe en breng aan de kook
  3. Voeg dan de erwten toe en kook ze in circa 10 minuten zacht
  4. Voeg fijngesneden peterselie en zout en peper en scheut citroensap toe
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot egale massa
  6. Haal door een zeef als je een gladde soep wilt
  7. Lekker met een broodje met kruidenkaas of boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/soep-van-doperwten-met-pompoenpitten/