Vis met hollandaise
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 4 zeebaarsfilet met huid
- 500 gram ongeschilde groene asperges (3 cm van de kont afgehaald)
- handje gepelde pistachenoten
- 3 eierdooiers
- 150 gram boter
- ½ eetlepel azijn en 1 eetlepel water
- olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de asperges op aluminiumfolie op de bakplaat.
- Besprenkel de asperges met olijfolie en zout.
- Laat de asperges circa 15/20 minuten roosteren in de oven.
- Dep de zeebaarsfilets droog met keukenpapier en kerf de huidzijde met een scherp mes enkele malen in.
- Laat een anti-aanbak goed warm worden en giet er een eetlepel olijfolie in.
- Leg de zeebaarsfilets op de huidkant in de pan en hoor hoe de huid sist en lekker krokant wordt.
- Draai na circa 4 minuten de vis om en bak nog 1 a 2 minuten (ligt aan de dikte van je vis) op de velkant.
- Leg ze dan op keukenpapier om uit te lekken.
- Stamp de pistachenoten fijn in een vijzel.
- Leg op elk voorverwarmd bord een aantal asperges, de zeebaars met de huid naar boven en leg de pistachenoten op de filets.
- Schenk de Hollandaisesaus er omheen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/zeebaarsfilet-met-hollandaisesaus/
3.5.3226