Vis met hollandaise
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
In een zomerse stemming maakte ik het volgende recept met zeebaarsfilet en Hollandaise saus.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingredi├źnten
  • 4 zeebaarsfilet met huid
  • 500 gram ongeschilde groene asperges (3 cm van de kont afgehaald)
  • handje gepelde pistachenoten
  • 3 eierdooiers
  • 150 gram boter
  • ┬Ż eetlepel azijn en 1 eetlepel water
  • olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de asperges op aluminiumfolie op de bakplaat.
  3. Besprenkel de asperges met olijfolie en zout.
  4. Laat de asperges circa 15/20 minuten roosteren in de oven.
  5. Dep de zeebaarsfilets droog met keukenpapier en kerf de huidzijde met een scherp mes enkele malen in.
  6. Laat een anti-aanbak goed warm worden en giet er een eetlepel olijfolie in.
  7. Leg de zeebaarsfilets op de huidkant in de pan en hoor hoe de huid sist en lekker krokant wordt.
  8. Draai na circa 4 minuten de vis om en bak nog 1 a 2 minuten (ligt aan de dikte van je vis) op de velkant.
  9. Leg ze dan op keukenpapier om uit te lekken.
  10. Stamp de pistachenoten fijn in een vijzel.
  11. Leg op elk voorverwarmd bord een aantal asperges, de zeebaars met de huid naar boven en leg de pistachenoten op de filets.
  12. Schenk de Hollandaisesaus er omheen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/zeebaarsfilet-met-hollandaisesaus/