Je kunt van elk mogelijke groente vast wel een soep maken, maar smaakt deze ook. De Indiase kruiden geven deze bloemkoolsoep zijn bijzonder smaak. Lekker met knoflook naan.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
600 gram bloemkool
1 liter groentebouillon
1 ui, gesnipperd
1 el kurkuma
1 el garam masala
0.5 el kerriepoeder
Zout
Peper
Olijfolie
Handvol amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
Smoor de ui zacht en glazig in 5 minuten
Voeg dan de kurkuma, kerriepoeder en de garam masala toe
Laat 1 minuut meebakken
Snijd de bloemkool in roosjes
Voeg de bouillon en de bloemkool toe
Breng aan de kook
Zet dan het vuur zacht en laat 25 minuten zachtjes koken
Pureer dan de soep met een staafmixer tot een fluwelige egale soep
Voeg zout en peper naar smaak toe
Rooster wat amandelschaafsel in een droge koekenpan