Ravioli met gorgonzola
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Nadat je zelf je pasta hebt gemaakt lust je het niet meer uit een pakje. Het is alleen veel werk om deze ravioli gevuld met gorgonzola te maken. Lekker al drijvend in een lichte bouillon van paddestoelen.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Ravioli
  • 50 gram gorgonzola
  • zeezout
  • peper
  • 3 eieren
  • 300 gram pastabloem
  • 1 snuf zout
Paddenstoelensoep
  • 2 paddenstoelen bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 125 gram kastanjechampignons
Bereidingswijze
Ravioli
  1. Stort de bloem op het aanrecht of de tafel en maak in het midden van het bergje een kuiltje
  2. Doe hier de hele eieren in en begin te mengen: schep wat van de bloem van de binnenkant van het kuiltje door de eieren
  3. Gebruik één hand voor het mengen, gebruik de andere hand om het bergje bloem overeind te houden zodat de eieren niet naar buiten lopen. Meng steeds meer bloem door de eieren totdat het mengsel niet meer zo vloeibaar is
  4. Schep dan de rest van de bloem erdoor tot een kruimelig deeg
  5. Ga nu het deeg ongeveer 10 minuten kneden
  6. Flink duwen met de handpalmen, en het deeg vouwen en draaien tot een soepele elastische bal
  7. Rol een dunne lap van het deeg
  8. Begin met de rollers van de pastamachine in de breedste stand
  9. Neem een stuk deeg ter grootte van een ei en bewaar de rest in plastic folie
  10. Voer het deeg door de rollers
  11. Vouw het dubbel, draai het een kwart slag, en voer het nog een keer door
  12. Herhaal nog een paar maal en begin dan met uitrollen (nu het deeg niet meer vouwen)
  13. Zet de rollers iedere keer een stand dichter bij elkaar en voer de deeglap erdoor
  14. Als het deeg wat plakkerig is, bestuif het dan met een beetje bloem
  15. Ga door tot je een lange dunne lap hebt
  16. Laat de pasta niet drogen, maar ga meteen door
  17. Leg de ongesneden deeglap op je werkplek en leg om de 15 centimeter wat gorgonzola (niet te veel, ongeveer één theelepeltje)
  18. Bestrijk de gehele rand van de lap met water
  19. Vervolgens leg je er een tweede deeglap overheen
  20. Druk de deeglappen tussen de vulling voorzichtig aan met de buitenkant van je hand
  21. Begin het aandrukken in het midden, en doe de randen aan de buitenkant het laatst, om te voorkomen dat je lucht bij de vulling opsluit
  22. Die gaat bij het koken uitzetten, met als gevolg gebarsten deegkussentjes
  23. Herhaal dit proces met de rest van het deeg
  24. Snijd de ravioli’s (16 stuks) uit de deeglappen
  25. Vul een grote pan met water en voeg een snuf zout toe
  26. Breng aan de kook
  27. Laat de ravioli’s in de pan glijden en kook ze ⅔ minuten totdat ze boven komen drijven
  28. Je kunt ze nu zo opdienen, of serveren in een bouillon van paddenstoelen
Paddenstoelensoep
  1. Liter water opzetten en daar twee blokjes in op lossen
  2. Goed laten doorkoken
  3. Heel fijn gesneden kastanjechampignons toevoegen
  4. In vier kommen schenken
  5. Vier ravioli’s per kom toevoegen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/ravioli-met-gorgonzola-in-champignonbouillon/