Nadat je zelf je pasta hebt gemaakt lust je het niet meer uit een pakje. Het is alleen veel werk om deze ravioli gevuld met gorgonzola te maken. Lekker al drijvend in een lichte bouillon van paddestoelen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Ravioli
50 gram gorgonzola
zeezout
peper
3 eieren
300 gram pastabloem
1 snuf zout
Paddenstoelensoep
2 paddenstoelen bouillonblokjes
1 liter water
125 gram kastanjechampignons
Bereidingswijze
Ravioli
Stort de bloem op het aanrecht of de tafel en maak in het midden van het bergje een kuiltje
Doe hier de hele eieren in en begin te mengen: schep wat van de bloem van de binnenkant van het kuiltje door de eieren
Gebruik één hand voor het mengen, gebruik de andere hand om het bergje bloem overeind te houden zodat de eieren niet naar buiten lopen. Meng steeds meer bloem door de eieren totdat het mengsel niet meer zo vloeibaar is
Schep dan de rest van de bloem erdoor tot een kruimelig deeg
Ga nu het deeg ongeveer 10 minuten kneden
Flink duwen met de handpalmen, en het deeg vouwen en draaien tot een soepele elastische bal
Rol een dunne lap van het deeg
Begin met de rollers van de pastamachine in de breedste stand
Neem een stuk deeg ter grootte van een ei en bewaar de rest in plastic folie
Voer het deeg door de rollers
Vouw het dubbel, draai het een kwart slag, en voer het nog een keer door
Herhaal nog een paar maal en begin dan met uitrollen (nu het deeg niet meer vouwen)
Zet de rollers iedere keer een stand dichter bij elkaar en voer de deeglap erdoor
Als het deeg wat plakkerig is, bestuif het dan met een beetje bloem
Ga door tot je een lange dunne lap hebt
Laat de pasta niet drogen, maar ga meteen door
Leg de ongesneden deeglap op je werkplek en leg om de 15 centimeter wat gorgonzola (niet te veel, ongeveer één theelepeltje)
Bestrijk de gehele rand van de lap met water
Vervolgens leg je er een tweede deeglap overheen
Druk de deeglappen tussen de vulling voorzichtig aan met de buitenkant van je hand
Begin het aandrukken in het midden, en doe de randen aan de buitenkant het laatst, om te voorkomen dat je lucht bij de vulling opsluit
Die gaat bij het koken uitzetten, met als gevolg gebarsten deegkussentjes
Herhaal dit proces met de rest van het deeg
Snijd de ravioli’s (16 stuks) uit de deeglappen
Vul een grote pan met water en voeg een snuf zout toe
Breng aan de kook
Laat de ravioli’s in de pan glijden en kook ze ⅔ minuten totdat ze boven komen drijven
Je kunt ze nu zo opdienen, of serveren in een bouillon van paddenstoelen
Paddenstoelensoep
Liter water opzetten en daar twee blokjes in op lossen
Goed laten doorkoken
Heel fijn gesneden kastanjechampignons toevoegen
In vier kommen schenken
Vier ravioli’s per kom toevoegen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/ravioli-met-gorgonzola-in-champignonbouillon/