Garnalen in nori
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Recept voor een sushi van garnalenpasta met vissaus, sherry, koriander, limoenblad, -sap en chilisaus. Het totaal is te snijden in 12 rolletjes, ideaal als voorgerecht.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 250 gram roze garnalen
  • 1 el vissaus
  • ½ el sherry
  • 1 el gehakte koriander
  • 1 kaffierlimoenblad in stukjes
  • ½ el limoensap
  • 1 tl chilisaus
  • ½ eiwit
  • 2.5 vellen nori
Bereidingswijze
  1. Doe de garnalen, vissaus, sherry, koriander, limoenblad, limoensap en chilisaus in een keukenmachine en pureer alles tot gladde massa
  2. Voeg het eiwit toe en pureer nog enkele seconden
  3. Leg de vellen nori op je aanrecht en verdeel over elk vel wat van het garnalenmengsel
  4. Laat aan de bovenkant rand van 2 cm vrij
  5. Rol de vellen strak open leg ze minimaal een uur in de koelkast om op te stijven
  6. Snijd met scherp mes de rollen in stukken van 2 cm
  7. Zet de rolletjes in een stoommandje boven een pan kokend water
  8. Zorg dat de mand het water niet raakt
  9. Stoom de rolletjes in 5 minuten gaar
  10. Lekker met een dipsaus van sherry, sojasaus en limoensap
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/garnalen-in-nori/