Recept voor een sushi van garnalenpasta met vissaus, sherry, koriander, limoenblad, -sap en chilisaus. Het totaal is te snijden in 12 rolletjes, ideaal als voorgerecht.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
250 gram roze garnalen
1 el vissaus
½ el sherry
1 el gehakte koriander
1 kaffierlimoenblad in stukjes
½ el limoensap
1 tl chilisaus
½ eiwit
2.5 vellen nori
Bereidingswijze
Doe de garnalen, vissaus, sherry, koriander, limoenblad, limoensap en chilisaus in een keukenmachine en pureer alles tot gladde massa
Voeg het eiwit toe en pureer nog enkele seconden
Leg de vellen nori op je aanrecht en verdeel over elk vel wat van het garnalenmengsel
Laat aan de bovenkant rand van 2 cm vrij
Rol de vellen strak open leg ze minimaal een uur in de koelkast om op te stijven
Snijd met scherp mes de rollen in stukken van 2 cm
Zet de rolletjes in een stoommandje boven een pan kokend water
Zorg dat de mand het water niet raakt
Stoom de rolletjes in 5 minuten gaar
Lekker met een dipsaus van sherry, sojasaus en limoensap
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/garnalen-in-nori/