Biefstuk met raddichi en pijnboompitten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Radicchio rosso wordt ook wel roodlof (familie van de witlof) genoemd en heeft dezelfde eigenschappen. Dit Italiaanse recept past goed bij biefstuk en pijnboompitten.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 krop radicchio rosso
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing
  • 2 Biefstuk
Bereidingswijze
  1. Was de krop radicchio rosso
  2. Halveer de krop in de lengte
  3. Snijd een stukje van de steelaanzet, maar zorg dat de bladen er aan blijven
  4. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen
  5. Verwarm de olie in de koekenpan en bak hierin de radicchio aan beide kanten in ca. 6 minuten goudbruin
  6. Druppel er de wijn, de balsamicoazijn en de honing over
  7. Smoor de groente nog een paar minuten
  8. Bak de biefstuk zoals gewenst naar rare, medium of well-done
  9. Voeg wat peper toe
  10. Verdeel de warme groente over twee borden en strooi er de pijnboompitten overheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/biefstuk-met-raddichi-en-pijnboompitten/