Radicchio rosso wordt ook wel roodlof (familie van de witlof) genoemd en heeft dezelfde eigenschappen. Dit Italiaanse recept past goed bij biefstuk en pijnboompitten.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
1 krop radicchio rosso
1 eetlepel pijnboompitten
½ eetlepel olijfolie
2 eetlepels witte wijn
2 theelepels balsamicoazijn
2 theelepels honing
2 Biefstuk
Bereidingswijze
Was de krop radicchio rosso
Halveer de krop in de lengte
Snijd een stukje van de steelaanzet, maar zorg dat de bladen er aan blijven
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen
Verwarm de olie in de koekenpan en bak hierin de radicchio aan beide kanten in ca. 6 minuten goudbruin
Druppel er de wijn, de balsamicoazijn en de honing over
Smoor de groente nog een paar minuten
Bak de biefstuk zoals gewenst naar rare, medium of well-done
Voeg wat peper toe
Verdeel de warme groente over twee borden en strooi er de pijnboompitten overheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/biefstuk-met-raddichi-en-pijnboompitten/