Garnalencocktail met witlof
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Jaren 10 klassieker in een nieuw jasje. Garnalencocktail met toast en zelfgemaakte cocktailsaus op basis van zelfgemaakte mayonaise.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 125 gram mayonaise
  • 1.5 el ketchup
  • 1.5 tl worcestersaus
  • Paar druppels tabasco
  • 0.5 tl citroensap
  • 100 gram gekookte garnalen
  • 6 blaadjes witlof
  • Rest van de stronk witlof in reepjes gesneden
  • Partjes citroen
  • Sneetjes toast
Bereidingswijze
  1. Roer de mayonaise, ketchup, tabasco, worcestersaus, citroensap in een kom door elkaar
  2. Breng op smaak met zout en peper
  3. Was de witlof en verdeel over twee glazen
  4. Hussel wat van de cocktailsaus door de garnalen en voeg reepjes witlof toe
  5. Leg het mengsel bij de witlof
  6. Serveer met de rest van de saus, citroenpartjes en wat toast
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/garnalencocktail-met-witlof/