Entrecote met groene salsa en geroosterde wortelen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Groene salsa met een handvol aan ingrediënten zoals ansjovis, peterselie, kappertjes en basilicum. Ideaal over een stuk entrecote met geroosterde groenden en gepofte knoflook.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 entrecotes
  • 300 gram wortelen
  • 1 knoflook
Salsa
  • Half bosje peterselie
  • Klein handje basilicumblaadjes
  • Half blikje ansjovisfilets op olie
  • 1 el kappertjes
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • ½ rode ui, gepeld
  • 1 tl zachte mosterd
  • Sap van een kwart citroen
  • 1 tl rodewijnazijn
  • Extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
  1. Gooi alle ingrediënten voor de salsa, samen met een scheutje olijfolie in de staafmixer en pureer tot een gladde, groene saus.
  2. Rooster 300 gram wortelen in olijfolie op 200 graden circa 40 minuten in de oven
  3. Rooster een gehalveerde knoflook met olie ingesmeerd en de gesneden kant naar boven mee
  4. Gril twee entrecotes op de bbq of in de grillpan rose of medium
  5. Leg de wortelen op een bord met de entrecote er naast
  6. Lepel er de salsa over.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/entrecote-met-groene-salsa-en-geroosterde-wortelen/