Entrecote met groene salsa en geroosterde wortelen
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
Groene salsa met een handvol aan ingrediënten zoals ansjovis, peterselie, kappertjes en basilicum. Ideaal over een stuk entrecote met geroosterde groenden en gepofte knoflook.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
2 entrecotes
300 gram wortelen
1 knoflook
Salsa
Half bosje peterselie
Klein handje basilicumblaadjes
Half blikje ansjovisfilets op olie
1 el kappertjes
2 tenen knoflook, gepeld
½ rode ui, gepeld
1 tl zachte mosterd
Sap van een kwart citroen
1 tl rodewijnazijn
Extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
Gooi alle ingrediënten voor de salsa, samen met een scheutje olijfolie in de staafmixer en pureer tot een gladde, groene saus.
Rooster 300 gram wortelen in olijfolie op 200 graden circa 40 minuten in de oven
Rooster een gehalveerde knoflook met olie ingesmeerd en de gesneden kant naar boven mee
Gril twee entrecotes op de bbq of in de grillpan rose of medium
Leg de wortelen op een bord met de entrecote er naast
Lepel er de salsa over.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/entrecote-met-groene-salsa-en-geroosterde-wortelen/