Zeebaars met avocadocreme en groene asperges
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 2 zeebaars filets met vel
- 1 avocado
- 1 bos groene asperges
- 1 potje cress (groenteafdeling) of anders wat mooie kleine slablaadjes
- 100 ml Griekse yoghurt
- Citroensap
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Prak de avocado in een kom fijn met een vork
- Voeg een sap van een halve citroen toe
- Voeg de yoghurt toe en roer goed door
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Meng tot een egale mousse
- Snijd de huid van de zeebaars diagonaal een paar keer in met een scherp mes (zo voorkom je dat de huid gaat opkrullen tijdens het bakken)
- Dep droog met keukenpapier
- Snijd de uiteinden van de asperges af
- Kook de asperges in 10 minuten gaar
- Giet af en snijd ze in drie stukken
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Bak de visfilets op de velkant in 4 minuten knapperig
- Draai om en bak nog 1 minuut
- Snijd ook de vis in drie stukken
- Maak mooie bergjes van de avocado mousse
- Leg daar de asperges tegen aan
- Leg ook de zeebaars erbij
- Leg hier en daar wat blaadjes cress of sla
- En druppel er wat olijfolie over
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/zeebaars-met-avocadocreme-en-groene-asperges/
3.5.3208