Zeebaars met avocadocreme en groene asperges
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Wat een plaatje. Zeebaars met de vel op een mousse van avocado en blaadje cress met gekookte groene asperge en olijfolie.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 zeebaars filets met vel
  • 1 avocado
  • 1 bos groene asperges
  • 1 potje cress (groenteafdeling) of anders wat mooie kleine slablaadjes
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • Citroensap
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Prak de avocado in een kom fijn met een vork
  2. Voeg een sap van een halve citroen toe
  3. Voeg de yoghurt toe en roer goed door
  4. Voeg peper en zout naar smaak toe
  5. Meng tot een egale mousse
  6. Snijd de huid van de zeebaars diagonaal een paar keer in met een scherp mes (zo voorkom je dat de huid gaat opkrullen tijdens het bakken)
  7. Dep droog met keukenpapier
  8. Snijd de uiteinden van de asperges af
  9. Kook de asperges in 10 minuten gaar
  10. Giet af en snijd ze in drie stukken
  11. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  12. Bak de visfilets op de velkant in 4 minuten knapperig
  13. Draai om en bak nog 1 minuut
  14. Snijd ook de vis in drie stukken
  15. Maak mooie bergjes van de avocado mousse
  16. Leg daar de asperges tegen aan
  17. Leg ook de zeebaars erbij
  18. Leg hier en daar wat blaadjes cress of sla
  19. En druppel er wat olijfolie over
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/zeebaars-met-avocadocreme-en-groene-asperges/