Garnalen gemarineerd in pindakaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Spies van Indische garnalen overgoten met een marinade van pindakaas. Lekker met een Aziatische salade met komkommer, taugé, koriander, rode peper, ketjap en pinda's
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 32 grote garnalen
  • 2.5 cm gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el agave siroop of honing
  • 1 tl mosterd
  • 4 el pindakaas
  • 3 el lichte sojasaus
  • 4 el fijngesneden koriander
Bereidingswijze
  1. Schil de gember en rasp fijn
  2. Snipper de knoflook heel fijn
  3. Meng in een kom de gember, knoflook, chilipoeder, olie, honing, mosterd, pindakaas, sojasaus en koriander tot een glad geheel en voeg ¾ dl lauw water toe om het dunner te maken
  4. Schep de garnalen door de marinade en laat 1 uur in de koelkast intrekken
  5. Bak de garnalen dan kort knapperig in een koekenpan
  6. Rijg ze aan spiesen en dien op
  7. Kan ook eerst aan de spiesen geregen worden en dan grillen op de bbq of op de grillpan
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/garnalen-gemarineerd-in-pindakaas/