Spies van Indische garnalen overgoten met een marinade van pindakaas. Lekker met een Aziatische salade met komkommer, taugé, koriander, rode peper, ketjap en pinda's
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: 4
Ingrediënten
32 grote garnalen
2.5 cm gemberwortel
2 tenen knoflook
2 tl chilipoeder
1 el zonnebloemolie
1 el agave siroop of honing
1 tl mosterd
4 el pindakaas
3 el lichte sojasaus
4 el fijngesneden koriander
Bereidingswijze
Schil de gember en rasp fijn
Snipper de knoflook heel fijn
Meng in een kom de gember, knoflook, chilipoeder, olie, honing, mosterd, pindakaas, sojasaus en koriander tot een glad geheel en voeg ¾ dl lauw water toe om het dunner te maken
Schep de garnalen door de marinade en laat 1 uur in de koelkast intrekken
Bak de garnalen dan kort knapperig in een koekenpan
Rijg ze aan spiesen en dien op
Kan ook eerst aan de spiesen geregen worden en dan grillen op de bbq of op de grillpan
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/garnalen-gemarineerd-in-pindakaas/