Geroosterde kikkererwten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Chipjes alleen dan gezond. Deze geroosterde kikkererwten knisperen tussen je tanden en krijgen de smaak van de knoflook-, paprika- en chilipoeder.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 el olijfolie
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 4 tl paprikapoeder
  • 4 tl chilipoeder
  • Zeezout
Bereidingswijze
  1. De kikkererwten uit blik of zelf weken en koken
  2. Als je zelf weekt en kookt dan laat je ze een nacht in water weken
  3. Daarna doe je de kikkererwten in koud water in een ruime pan met deksel
  4. Als het water kookt dan 10 minuten met deksel laten koken en daarna nog 25 minuten zonder deksel
  5. Giet af en leg ze op een schone theedoek
  6. Dep de kikkererwten goed droog (dit geldt ook voor de blikvariant)
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  9. Leg de kikkererwten in een kom en hussel er 1 el olijfolie door, 4 tl paprikapoeder, 4 tl chilipoeder, flinke snuf zeezout en 3 tl knoflookpoeder
  10. Spreid de erwten uit over de bakplaat
  11. Bak ze 15 minuten en hussel dan goed door
  12. Zorg wel dat de erwten niet op elkaar komen te liggen
  13. Bak ze nog 30 minuten
  14. Eventueel nog een keer goed husselen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/geroosterde-kikkererwten/