Geroosterde kikkererwten
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
- 400 gram kikkererwten
- 2 el olijfolie
- 3 tl knoflookpoeder
- 4 tl paprikapoeder
- 4 tl chilipoeder
- Zeezout
- De kikkererwten uit blik of zelf weken en koken
- Als je zelf weekt en kookt dan laat je ze een nacht in water weken
- Daarna doe je de kikkererwten in koud water in een ruime pan met deksel
- Als het water kookt dan 10 minuten met deksel laten koken en daarna nog 25 minuten zonder deksel
- Giet af en leg ze op een schone theedoek
- Dep de kikkererwten goed droog (dit geldt ook voor de blikvariant)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de kikkererwten in een kom en hussel er 1 el olijfolie door, 4 tl paprikapoeder, 4 tl chilipoeder, flinke snuf zeezout en 3 tl knoflookpoeder
- Spreid de erwten uit over de bakplaat
- Bak ze 15 minuten en hussel dan goed door
- Zorg wel dat de erwten niet op elkaar komen te liggen
- Bak ze nog 30 minuten
- Eventueel nog een keer goed husselen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/geroosterde-kikkererwten/
3.5.3208