Kabeljauw uit de oven in twee sauzen van gele en rode paprika. Serveer dit gerecht met gekookte en gezouten aardappelen die als eilandjes is de saus kunnen staan.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 gele paprika's
2 rode paprika's
2 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
600 ml groentebouillon
Peper
Zout
Olijfolie
200 gram kabeljauw
Bereidingswijze
Zet twee steelpannen op het vuur en smoor in elke steelpan 1 sjalotje en 1 teen knoflook in olijfolie zacht in 5 minuten
Voeg dan in de ene pan de rode paprika's toe en in de andere pan de gele paprika's
Laat nog enkele minuten smoren
Voeg dan 300 ml bouillon aan de ene pan toe en 300 ml bouillon aan de andere pan
Voeg zout, peper naar smaak toe
Breng aan de kook
Zet het vuur dan zacht en kook 15/20 minuten tot de paprika's zacht zijn
Pureer eerst de gele paprika's met de staafmixer
Spoel goed om
Pureer dan de rode paprika's
Duw de gele paprikasaus door een zeef tot je een egale soep hebt
Spoel weer goed om
Duw nu de rode paprikasaus door de zeef
Verwarm de oven op 180 graden
Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet er 100 ml witte wijn bij
Peper en zout naar smaak over de vis strooien
Bak 15 minuten in de oven
Schenk beide sauzen tegelijkertijd in een diep bord
Leg de vis er op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kabeljauw-met-paprikasaus/