Kabeljauw met paprikasaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Kabeljauw uit de oven in twee sauzen van gele en rode paprika. Serveer dit gerecht met gekookte en gezouten aardappelen die als eilandjes is de saus kunnen staan.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 600 ml groentebouillon
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • 200 gram kabeljauw
Bereidingswijze
  1. Zet twee steelpannen op het vuur en smoor in elke steelpan 1 sjalotje en 1 teen knoflook in olijfolie zacht in 5 minuten
  2. Voeg dan in de ene pan de rode paprika's toe en in de andere pan de gele paprika's
  3. Laat nog enkele minuten smoren
  4. Voeg dan 300 ml bouillon aan de ene pan toe en 300 ml bouillon aan de andere pan
  5. Voeg zout, peper naar smaak toe
  6. Breng aan de kook
  7. Zet het vuur dan zacht en kook 15/20 minuten tot de paprika's zacht zijn
  8. Pureer eerst de gele paprika's met de staafmixer
  9. Spoel goed om
  10. Pureer dan de rode paprika's
  11. Duw de gele paprikasaus door een zeef tot je een egale soep hebt
  12. Spoel weer goed om
  13. Duw nu de rode paprikasaus door de zeef
  14. Verwarm de oven op 180 graden
  15. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet er 100 ml witte wijn bij
  16. Peper en zout naar smaak over de vis strooien
  17. Bak 15 minuten in de oven
  18. Schenk beide sauzen tegelijkertijd in een diep bord
  19. Leg de vis er op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kabeljauw-met-paprikasaus/