Ragout met champignons in broodbakje
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 1 ongesneden wit brood
- 2 bakjes (kastanje) champignons
- 1 stronk broccoli
- 1 ui, gesnipperd
- 1 dl witte wijn
- 0.5 blokje groentebouillon
- 1 beker crème fraiche
- Peper
- Zout
- Snijd de korsten van het brood
- Snijd het brood in vier stukken
- Maak bakjes door elk stuk uit te hollen en laat aan alle kanten 1 cm vrij
- Zet de broodbakjes in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Bak 5/10 minuten bruin
- Snijd de champignons in schijfjes
- Blancheer in kokend water de roosjes van de broccoli in 3 minuten gaar
- Giet af
- Smelt 25 gram boter in een koekenpan
- Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten
- Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee
- Voeg ook broccoli toe
- Verkruimel het bouillonblokje erboven
- Voeg 1 dl witte wijn toe
- Breng aan de kook
- Zet dan het vuur zacht en voeg de crème fraiche toe
- Roer voorzichtig tot alle ingrediënten gemengd zijn
- Lepel wat van de ragout in het broodbakje
- Leg de rest ernaast
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/ragout-met-champignons-in-broodbakje/
3.5.3208