Ragout met champignons in broodbakje
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Als een blok gesneden en uitgeholde wit brood gevuld met een ragout van champignons
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 ongesneden wit brood
  • 2 bakjes (kastanje) champignons
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 dl witte wijn
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 1 beker crème fraiche
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Snijd de korsten van het brood
  2. Snijd het brood in vier stukken
  3. Maak bakjes door elk stuk uit te hollen en laat aan alle kanten 1 cm vrij
  4. Zet de broodbakjes in een voorverwarmde oven van 200 graden
  5. Bak 5/10 minuten bruin
  6. Snijd de champignons in schijfjes
  7. Blancheer in kokend water de roosjes van de broccoli in 3 minuten gaar
  8. Giet af
  9. Smelt 25 gram boter in een koekenpan
  10. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten
  11. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee
  12. Voeg ook broccoli toe
  13. Verkruimel het bouillonblokje erboven
  14. Voeg 1 dl witte wijn toe
  15. Breng aan de kook
  16. Zet dan het vuur zacht en voeg de crème fraiche toe
  17. Roer voorzichtig tot alle ingrediënten gemengd zijn
  18. Lepel wat van de ragout in het broodbakje
  19. Leg de rest ernaast
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/ragout-met-champignons-in-broodbakje/