Kabeljauw met mosterdsaus en gestoofde sla
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Kabeljauw uit de oven met mosterdsaus en gestoofde sla. Serveer er eventueel wat aardappelpuree bij
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 kroppen sla
  • 25 gram boter
  • 2 kabeljauwfilets a 150 gram
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 el mosterd
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de sla zodat je alleen het lichtgroene hart over hebt
  3. Doe de harten met de boter en 3 eetlepels water in een hapjespan en stoof ze in 10 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn
  4. Draai ze af en toe om en bestrooi met zout en peper
  5. Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi royaal met peper en zout
  6. Bak de filets in circa 10 minuten gaar in de oven
  7. Verwarm op matig vuur de crème fraiche met de mosterd
  8. Breng op smaak met peper en zout
  9. Serveer de saus met de vis en gestoofde sla
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kabeljauw-met-mosterdsaus-en-gestoofde-sla/