Kabeljauw met mosterdsaus en gestoofde sla
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 2 kroppen sla
- 25 gram boter
- 2 kabeljauwfilets a 150 gram
- 1 dl crème fraiche
- 1 el mosterd
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 200 graden
- Verwijder de buitenste bladeren van de sla zodat je alleen het lichtgroene hart over hebt
- Doe de harten met de boter en 3 eetlepels water in een hapjespan en stoof ze in 10 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn
- Draai ze af en toe om en bestrooi met zout en peper
- Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi royaal met peper en zout
- Bak de filets in circa 10 minuten gaar in de oven
- Verwarm op matig vuur de crème fraiche met de mosterd
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de saus met de vis en gestoofde sla
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kabeljauw-met-mosterdsaus-en-gestoofde-sla/
3.5.3208