Gegratineerde ui met parmezaanse kaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Ui met kaas uit de oven gegratineerd. Lekker als bijgerecht met een gegrilde entrecote en salade.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 750 gram uien
  • ½ groentenbouillon tablet
  • 1 tl gedroogde rozemarijnnaaldjes
  • Peper
  • 100 gram geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte parmezaanse kaas)
  • 1 teen knoflook
  • 1.5 tl oregano
  • 1 el olijfolie
Bereidingswijze
  1. Uien pellen en in ringen snijden
  2. Bouillontablet in 100 ml kokend water oplossen
  3. Ovenschotel invetten
  4. Uien in ovenschotel leggen
  5. Rozemarijn en oregano en peper en ¾ van de kaas er over verdelen
  6. Knoflook pellen en erboven uitpersen
  7. Alles door elkaar husselen
  8. Bouillon erover schenken
  9. Oven voorverwarmen op 200 graden
  10. Rest van de kaas boven het uienmengsel strooien
  11. Besprenkelen met olie
  12. Afdekken met folie
  13. In midden van oven in 25 minuten gaar stoven
  14. Folie verwijderen
  15. In nog 10/15 minuten goudbruin laten worden
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/gegratineerde-ui-met-parmezaanse-kaas/