Gegratineerde ui met parmezaanse kaas
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
- 750 gram uien
- ½ groentenbouillon tablet
- 1 tl gedroogde rozemarijnnaaldjes
- Peper
- 100 gram geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte parmezaanse kaas)
- 1 teen knoflook
- 1.5 tl oregano
- 1 el olijfolie
- Uien pellen en in ringen snijden
- Bouillontablet in 100 ml kokend water oplossen
- Ovenschotel invetten
- Uien in ovenschotel leggen
- Rozemarijn en oregano en peper en ¾ van de kaas er over verdelen
- Knoflook pellen en erboven uitpersen
- Alles door elkaar husselen
- Bouillon erover schenken
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Rest van de kaas boven het uienmengsel strooien
- Besprenkelen met olie
- Afdekken met folie
- In midden van oven in 25 minuten gaar stoven
- Folie verwijderen
- In nog 10/15 minuten goudbruin laten worden
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/gegratineerde-ui-met-parmezaanse-kaas/
3.5.3208