Bloemkoolpizza
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze pizza is gemaakt van bloemkool in plaats van deeg. Een gezonde variant die ik wel extra dik hebben belegd met ham en tomaten.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 Bloemkool
  • 2 Handjes geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden of oregano
  • 2 Eieren
  • Snufje peper en zout
  • Zongedroogde tomaten
  • Veldsla, rucola of basilicum
  • Parmaham of extra Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het bakblik of rooster met bakpapier
  2. Maal met een blender of nog beter een keukenmachine de bloemkool fijn tot dat je korrels krijgt die iets kleiner zijn als rijstkorrels
  3. Kook de gemalen bloemkool 5 minuten in kokend water en giet daarna af in een hele fijne zeef
  4. Druk met een lepel goed al het vocht uit de bloemkool, en laat de bloemkool wat afkoelen
  5. Pak een schone theedoek en doe daar het mengsel in
  6. Knijp nu nogmaals goed uit totdat bijna al het vocht verdwenen is.
  7. Leg het mengsel in een kom en voeg de kruiden, kaas en het ei toe.
  8. Kneed goed door tot een egale emulsie
  9. Verdeel het in tweeën en vorm er ronde bodems van op het bakblik of rooster
  10. Bak de pizzabodems vervolgens 40/45 minuten in de oven
  11. Haal de bodems eruit en beleg met een topping naar keuze
  12. Let er wel goed op dat de topping al gaar moet zijn, want je stopt de pizza niet opnieuw in de oven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/bloemkoolpizza/