Bloemkoolpizza
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 1 Bloemkool
- 2 Handjes geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden of oregano
- 2 Eieren
- Snufje peper en zout
- Zongedroogde tomaten
- Veldsla, rucola of basilicum
- Parmaham of extra Parmezaanse kaas
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het bakblik of rooster met bakpapier
- Maal met een blender of nog beter een keukenmachine de bloemkool fijn tot dat je korrels krijgt die iets kleiner zijn als rijstkorrels
- Kook de gemalen bloemkool 5 minuten in kokend water en giet daarna af in een hele fijne zeef
- Druk met een lepel goed al het vocht uit de bloemkool, en laat de bloemkool wat afkoelen
- Pak een schone theedoek en doe daar het mengsel in
- Knijp nu nogmaals goed uit totdat bijna al het vocht verdwenen is.
- Leg het mengsel in een kom en voeg de kruiden, kaas en het ei toe.
- Kneed goed door tot een egale emulsie
- Verdeel het in tweeën en vorm er ronde bodems van op het bakblik of rooster
- Bak de pizzabodems vervolgens 40/45 minuten in de oven
- Haal de bodems eruit en beleg met een topping naar keuze
- Let er wel goed op dat de topping al gaar moet zijn, want je stopt de pizza niet opnieuw in de oven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/bloemkoolpizza/
3.5.3208