Garnalen in tomatensaus met feta
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 2
- 500 gram gepelde grote garnalen (ik gebruikte cocktailgarnalen)
- 1 blik gepelde tomaten op sap
- 3 verse tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 100 gram feta
- 1 tl chilipoeder
- 2 el gehakte peterselie
- 1 el oregano
- 1 tl suiker
- Peper
- Zout
- Stokbrood
- 200 gram gemengde sla
- Scheutje olijfolie
- Scheutje azijn
- Verhit de oven op 200 graden
- Leg de verse tomaten in een kom met kokend water en laat ze 5 minuten staan
- Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn
- Smoor 5 minuten zachtjes glazig
- Haal de tomaten uit de kom met water en trek het velletje eraf en snijd in stukken
- Voeg de stukken tomaat samen met het blik gepelde tomaten toe bij de ui/knoflook in de pan
- Roer goed door
- Laat 5 minuten pruttelen
- Pureer dan met een staafmixer tot je een egale saus hebt
- Voeg de oregano, zout, chilipoeder, peper en suiker toe
- Roer wederom goed door
- Proef of je saus goed op smaak is
- Kook de garnalen in een bodempje water 2 minuten gaar
- Haal ze met een schuimspaan uit de pan en voeg 2 eetlepels van het vocht toe aan de tomatensaus
- Roer weer goed door
- Leg de garnalen in een ovenvaste schaal
- Giet de saus er over heen
- Verkruimel de feta over de schaal
- Zet 15 minuten in de oven
- De saus moet borrelen als je de schaal uit de oven haalt
- Strooi er als laatste de peterselie overheen
- Serveer met stokbrood en een groene salade besprenkeld met wat azijn en olijfolie
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/garnalen-in-tomatensaus-met-feta/
3.5.3208