Garnalen in tomatensaus met feta
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Gekookte garnalen in een griekse tomatensaus met feta, oregano en peterselie.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 500 gram gepelde grote garnalen (ik gebruikte cocktailgarnalen)
  • 1 blik gepelde tomaten op sap
  • 3 verse tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 100 gram feta
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el oregano
  • 1 tl suiker
  • Peper
  • Zout
  • Stokbrood
  • 200 gram gemengde sla
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje azijn
Bereidingswijze
  1. Verhit de oven op 200 graden
  2. Leg de verse tomaten in een kom met kokend water en laat ze 5 minuten staan
  3. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan
  4. Snipper de uien en hak de knoflook fijn
  5. Smoor 5 minuten zachtjes glazig
  6. Haal de tomaten uit de kom met water en trek het velletje eraf en snijd in stukken
  7. Voeg de stukken tomaat samen met het blik gepelde tomaten toe bij de ui/knoflook in de pan
  8. Roer goed door
  9. Laat 5 minuten pruttelen
  10. Pureer dan met een staafmixer tot je een egale saus hebt
  11. Voeg de oregano, zout, chilipoeder, peper en suiker toe
  12. Roer wederom goed door
  13. Proef of je saus goed op smaak is
  14. Kook de garnalen in een bodempje water 2 minuten gaar
  15. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en voeg 2 eetlepels van het vocht toe aan de tomatensaus
  16. Roer weer goed door
  17. Leg de garnalen in een ovenvaste schaal
  18. Giet de saus er over heen
  19. Verkruimel de feta over de schaal
  20. Zet 15 minuten in de oven
  21. De saus moet borrelen als je de schaal uit de oven haalt
  22. Strooi er als laatste de peterselie overheen
  23. Serveer met stokbrood en een groene salade besprenkeld met wat azijn en olijfolie
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/garnalen-in-tomatensaus-met-feta/