Gerookte eendenborst met sinaasappel en walnoot
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Salade met dunne plakjes gerookte eendenborst en partjes frisse sinaasappel en walnoot.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Holands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 el azijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • ½ el fijngesneden peterselie
  • 4 gram gelatineblaadjes
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 20 g suiker
  • 125 g gemengde sla
  • 100 g gerookte eendenborst, in dunne plakjes
  • Handje walnoten, fijngehakt
Bereidingswijze
  1. Doe de azijn in een kom, voeg druppelsgewijs al roerend de olie erbij en daarna de sjalot en peterselie.
  2. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  3. Week de gelatine in koud water.
  4. Kook het sinaasappelsap met de suiker 3 minuten.
  5. Neem de pan van het vuur en roer de gelatine door het hete sap tot ze oplost.
  6. Laat het sinaasappelsap in een lage schaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
  7. Meng de sla met de dressing.
  8. Verdeel de salade en de plakjes eend over de borden.
  9. Snijd de sinaasappelgelei in blokjes van 1 cm en verdeel over de salade.
  10. Strooi ten slot de walnoten over de salade.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gerookte-eendenborst-met-sinaasappel-en-walnoot/