Gerookte eendenborst met sinaasappel en walnoot
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Holands
Aantal personen: 2
- 2 el azijn
- 50 ml olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- ½ el fijngesneden peterselie
- 4 gram gelatineblaadjes
- 250 ml sinaasappelsap
- 20 g suiker
- 125 g gemengde sla
- 100 g gerookte eendenborst, in dunne plakjes
- Handje walnoten, fijngehakt
- Doe de azijn in een kom, voeg druppelsgewijs al roerend de olie erbij en daarna de sjalot en peterselie.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Week de gelatine in koud water.
- Kook het sinaasappelsap met de suiker 3 minuten.
- Neem de pan van het vuur en roer de gelatine door het hete sap tot ze oplost.
- Laat het sinaasappelsap in een lage schaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Meng de sla met de dressing.
- Verdeel de salade en de plakjes eend over de borden.
- Snijd de sinaasappelgelei in blokjes van 1 cm en verdeel over de salade.
- Strooi ten slot de walnoten over de salade.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gerookte-eendenborst-met-sinaasappel-en-walnoot/
3.5.3208