Burger met bacon en koolsla
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Stevige burger van rundergehakt gemend met gerookte bacon en een frisse koolsla.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 600 gram rundergehakt
  • 125 gram gerookte bacon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el gedroogde salie
  • 1 eierdooier
  • 1 el mosterd
  • 4 maanzaadbroodjes
  • 4 mooie slabladeren
  • 2 tomaten in plakjes
  • 250 gram witte kool, in kleine stukjes gesneden
  • 175 gram geraspte wortels
  • ½ rode ui in ringen
  • 1 el zeezout
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 tl basterdsuiker
  • 0.5 dl mayonaise
  • 0.5 dl zure room
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Meng het rundergehakt met de bacon, ui, salie, knoflook, eierdooier, mosterd en beetje zout en peper in een kom
  2. Kneed tot je een homogeen mengsel hebt
  3. Vorm vier burgers van het mengsel
  4. Plaats ze afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast
  5. Bestrijk de burgers licht met olijfolie en grill ze in 4 minuten per kant
  6. Dan zijn ze buiten geschroeid en van binnen net gaar
  7. Beleg de broodjes met sla, tomaten, burger en koolsla
  8. Doe de witte kool in een kom en bestrooi met 1 el zout
  9. Kneed nu met je handen de kool goed door totdat de kool een beetje glazig ziet
  10. Spoel daarna goed af in een vergiet
  11. Leg de kool in een schone theedoek en dep droog
  12. Meng de witte kool met de wortels en ui in een slakom
  13. Besprenkel met de wittewijnazijn en voeg de suiker toe
  14. Schep de salade grondig om
  15. Meng de salade dan met de zure room en de mayonaise
  16. Breng op smaak met zout en peper
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/burger-met-bacon-en-koolsla/