Burger met bacon en koolsla
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
- 600 gram rundergehakt
- 125 gram gerookte bacon
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el gedroogde salie
- 1 eierdooier
- 1 el mosterd
- 4 maanzaadbroodjes
- 4 mooie slabladeren
- 2 tomaten in plakjes
- 250 gram witte kool, in kleine stukjes gesneden
- 175 gram geraspte wortels
- ½ rode ui in ringen
- 1 el zeezout
- 1 el wittewijnazijn
- 2 tl basterdsuiker
- 0.5 dl mayonaise
- 0.5 dl zure room
- Peper
- Meng het rundergehakt met de bacon, ui, salie, knoflook, eierdooier, mosterd en beetje zout en peper in een kom
- Kneed tot je een homogeen mengsel hebt
- Vorm vier burgers van het mengsel
- Plaats ze afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast
- Bestrijk de burgers licht met olijfolie en grill ze in 4 minuten per kant
- Dan zijn ze buiten geschroeid en van binnen net gaar
- Beleg de broodjes met sla, tomaten, burger en koolsla
- Doe de witte kool in een kom en bestrooi met 1 el zout
- Kneed nu met je handen de kool goed door totdat de kool een beetje glazig ziet
- Spoel daarna goed af in een vergiet
- Leg de kool in een schone theedoek en dep droog
- Meng de witte kool met de wortels en ui in een slakom
- Besprenkel met de wittewijnazijn en voeg de suiker toe
- Schep de salade grondig om
- Meng de salade dan met de zure room en de mayonaise
- Breng op smaak met zout en peper
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/burger-met-bacon-en-koolsla/
3.5.3208