Blikvoer van tartaar van sardines met kappertjes, olijven, zongedroogde tomaat en wat oregano. Op een salade van komkommer en oranje/rode cherrytomaten.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
2 blikjes sardines in olijfolie
2 el kappertjes
3 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
3 el zwarte olijven, fijngehakt
1 komkommer
Handje oranje of rode cherrytomaten
Olijfolie
Peper
Zeezout
2 sneetjes brood
Bereidingswijze
Prak met een vork de sardines fijn in een kom en meng met de kappertjes, olijven, zongedroogde tomaat en wat oregano tot een tartaar
Snijd van de komkommer dunne plakjes met behulp van een kaasschaaf
Snijd de tomaten doormidden
Schik de sardinetartaar met een kookring in het midden van een bord
Leg de komkommerplakjes en tomaatplakjes er om heen
Schenk wat olijfolie over de komkommer en tomaten zodat ze een beetje glanzen
Breng het gerecht op smaak met peper en zout naar eigen smaak
Serveer met een half sneetje geroosterd brood per persoon
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/tartaar-van-sardines-met-komkommer-en-gele-tomaat/