Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Blikvoer van tartaar van sardines met kappertjes, olijven, zongedroogde tomaat en wat oregano. Op een salade van komkommer en oranje/rode cherrytomaten.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 blikjes sardines in olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 3 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 3 el zwarte olijven, fijngehakt
  • 1 komkommer
  • Handje oranje of rode cherrytomaten
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zeezout
  • 2 sneetjes brood
Bereidingswijze
  1. Prak met een vork de sardines fijn in een kom en meng met de kappertjes, olijven, zongedroogde tomaat en wat oregano tot een tartaar
  2. Snijd van de komkommer dunne plakjes met behulp van een kaasschaaf
  3. Snijd de tomaten doormidden
  4. Schik de sardinetartaar met een kookring in het midden van een bord
  5. Leg de komkommerplakjes en tomaatplakjes er om heen
  6. Schenk wat olijfolie over de komkommer en tomaten zodat ze een beetje glanzen
  7. Breng het gerecht op smaak met peper en zout naar eigen smaak
  8. Serveer met een half sneetje geroosterd brood per persoon
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/tartaar-van-sardines-met-komkommer-en-gele-tomaat/