Forel met gekarameliseerde rode biet
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 6 gekookte mini bietjes (groente speciaalzaak)
- 200 gram gerookte forel
- ½ groene appel, in stukjes gesneden
- 2 el Griekse yoghurt
- ½ tl knoflookpoeder
- Klein handje geroosterde walnoten
- Kneepje citroensap
- Peper
- Zout
- Groene cress (of hele fijne slablaadjes)
- Balsamico azijn
- Marineer de bietjes circa drie uur in balsamico azijn
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak daarna in hele kleine stukjes
- Snijd van de forel 12 gelijke repen van circa 4 centimeter
- Pureer de rest van de forel met de yoghurt, citroensap en de knoflookpoeder en appel tot egale mousse
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Snijd van elk bietje een klein stukje van de onderkant zodat ze rechtop kunnen blijven staan
- Snijd de bietjes vervolgens doormidden
- Leg wat van de forelmousse op de onderste helft
- Leg de bovenkant er boven op
- Maak op een bord 3 vierkantjes door elke keer 2 repen forel naast elkaar te leggen
- Leg op elk vierkant een gevuld bietje
- Strooi de walnoten en de cress rondom het bord
- Maak zo ook het andere bord op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/forel-met-gekarameliseerde-rode-biet/
3.5.3208