Forel met gekarameliseerde rode biet
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Gehalveerde mini bietjes gevuld met forelmousse op een bedje van forel met verkruimelde walnoten.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 6 gekookte mini bietjes (groente speciaalzaak)
  • 200 gram gerookte forel
  • ½ groene appel, in stukjes gesneden
  • 2 el Griekse yoghurt
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Klein handje geroosterde walnoten
  • Kneepje citroensap
  • Peper
  • Zout
  • Groene cress (of hele fijne slablaadjes)
  • Balsamico azijn
Bereidingswijze
  1. Marineer de bietjes circa drie uur in balsamico azijn
  2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak daarna in hele kleine stukjes
  3. Snijd van de forel 12 gelijke repen van circa 4 centimeter
  4. Pureer de rest van de forel met de yoghurt, citroensap en de knoflookpoeder en appel tot egale mousse
  5. Voeg peper en zout naar smaak toe
  6. Snijd van elk bietje een klein stukje van de onderkant zodat ze rechtop kunnen blijven staan
  7. Snijd de bietjes vervolgens doormidden
  8. Leg wat van de forelmousse op de onderste helft
  9. Leg de bovenkant er boven op
  10. Maak op een bord 3 vierkantjes door elke keer 2 repen forel naast elkaar te leggen
  11. Leg op elk vierkant een gevuld bietje
  12. Strooi de walnoten en de cress rondom het bord
  13. Maak zo ook het andere bord op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/forel-met-gekarameliseerde-rode-biet/