Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 2 dikke sneden bruin brood (wit kan natuurlijk ook)
- Vier plakken ham (optioneel)
- 100 gram aspergetips
- 2 el crème fraiche
- 2 blaadjes little gem sla (of anders ijsbergsla)
- 2 eieren
- 2 tl boter
- Peper
- Zout
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 230 graden
- Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie
- Zet circa vijf minuten in de oven tot ze geroosterd zijn
- Haal uit de oven
- Vouw van twee stukken aluminiumfolie twee bootjes
- Doe 1 tl boter in elk bootje
- Breek in elk bootje een ei
- Bestrooi met zout en peper
- Zet in een schaal en dan 10 minuten in het midden van de oven
- Rooster de ham in een droge koekenpan krokant in ongeveer 2 minuten per kant (is optioneel)
- Snijd een klein stukje van de onderkant van de aspergetips
- Kook de asperges in 3 minuten in een klein laagje water gaar
- Giet af en roer de crème fraiche er door heen
- Leg de snee brood op een bord
- Leg daarop de geroosterde ham
- Drapeer de asperges er losjes overheen
- Leg daarop het slablad
- Zet het bootje er boven op
- Druppel wat balsamicoazijn over het slablad
- Maak zo ook het andere bord op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gepocheerd-ei-op-brood-met-ham-en-groene-asperges/
3.5.3208