Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Rijke salade op brood met groene asperges, ham, little gem (sla) en balsamico. Bovenop een gepocheerd ei in een aluminium bootje.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 dikke sneden bruin brood (wit kan natuurlijk ook)
  • Vier plakken ham (optioneel)
  • 100 gram aspergetips
  • 2 el crème fraiche
  • 2 blaadjes little gem sla (of anders ijsbergsla)
  • 2 eieren
  • 2 tl boter
  • Peper
  • Zout
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 230 graden
  2. Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie
  3. Zet circa vijf minuten in de oven tot ze geroosterd zijn
  4. Haal uit de oven
  5. Vouw van twee stukken aluminiumfolie twee bootjes
  6. Doe 1 tl boter in elk bootje
  7. Breek in elk bootje een ei
  8. Bestrooi met zout en peper
  9. Zet in een schaal en dan 10 minuten in het midden van de oven
  10. Rooster de ham in een droge koekenpan krokant in ongeveer 2 minuten per kant (is optioneel)
  11. Snijd een klein stukje van de onderkant van de aspergetips
  12. Kook de asperges in 3 minuten in een klein laagje water gaar
  13. Giet af en roer de crème fraiche er door heen
  14. Leg de snee brood op een bord
  15. Leg daarop de geroosterde ham
  16. Drapeer de asperges er losjes overheen
  17. Leg daarop het slablad
  18. Zet het bootje er boven op
  19. Druppel wat balsamicoazijn over het slablad
  20. Maak zo ook het andere bord op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gepocheerd-ei-op-brood-met-ham-en-groene-asperges/