Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
Vier gevulde minipompoenen met gorgonzola en gemengde paddestoelen (verdubbel de hoeveelheden voor 1 grote pompoen). Lekker met sukade stoofpot met abdijbier.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
4 minipompoenen
100 gram gemengde paddestoelen of champignons
100 gram gorgonzola
1 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
Peper
Zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden
Snijd de kapjes van de pompoenen en bewaar ze
Hol de pompoenen met een lepel uit
Zet de pompoenen met deksel in een ovenschaal en giet er een bodempje water in
Dek af met aluminiumfolie
Zet 30 minuten in de oven
Fruit de ui en knoflook in een beetje olie glazig
Leg ze in een kom
Hak de paddestoelen fijn en voeg toe aan de ui en knoflook
Verkruimel de gorgonzola boven de kom
Mix alles samen tot een grof mengsel
Voeg zout en peper naar smaak toe
Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met het mengsel en zet het deksel er weer op
Zet dan zonder de aluminiumfolie weer terug in de oven
Bak nog 20 minuten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/gevulde-pompoen-met-gorgonzola-en-gemengde-paddestoelen/