Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Vier gevulde minipompoenen met gorgonzola en gemengde paddestoelen (verdubbel de hoeveelheden voor 1 grote pompoen). Lekker met sukade stoofpot met abdijbier.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 minipompoenen
  • 100 gram gemengde paddestoelen of champignons
  • 100 gram gorgonzola
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snijd de kapjes van de pompoenen en bewaar ze
  3. Hol de pompoenen met een lepel uit
  4. Zet de pompoenen met deksel in een ovenschaal en giet er een bodempje water in
  5. Dek af met aluminiumfolie
  6. Zet 30 minuten in de oven
  7. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie glazig
  8. Leg ze in een kom
  9. Hak de paddestoelen fijn en voeg toe aan de ui en knoflook
  10. Verkruimel de gorgonzola boven de kom
  11. Mix alles samen tot een grof mengsel
  12. Voeg zout en peper naar smaak toe
  13. Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met het mengsel en zet het deksel er weer op
  14. Zet dan zonder de aluminiumfolie weer terug in de oven
  15. Bak nog 20 minuten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/gevulde-pompoen-met-gorgonzola-en-gemengde-paddestoelen/