Sukade stoofpot met abdijbier
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Warme stoofpot met sukade, ontbijtkoek en Belgische donker abdijbier. Lekker met gevulde pompoen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 500 gram sukadelappen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 1 el mosterd
  • 1 el appelstroop
  • 1 flesje donker abdijbier
  • 50 gram boter
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Snijd het vlees in kleine blokjes
  2. Laat de boter smelten in een pan waar een deksel op past
  3. Braad het vlees in 2 minuten aan alle kanten bruin
  4. Voeg de ui toe en bak nog 1 minuut mee
  5. Voeg de stroop, mosterd en de blokjes ontbijtkoek toe en draai het gas op z'n laagste stand
  6. Giet het bier in de pan en roer voorzichtig door
  7. Plaats het deksel op de pan en laat 5 Ć  6 uur stoven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/sukade-stoofpot-met-abdijbier/