Sukade stoofpot met abdijbier
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Aantal personen: 2
- 500 gram sukadelappen
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 plakken ontbijtkoek
- 1 el mosterd
- 1 el appelstroop
- 1 flesje donker abdijbier
- 50 gram boter
- Peper
- Zout
- Snijd het vlees in kleine blokjes
- Laat de boter smelten in een pan waar een deksel op past
- Braad het vlees in 2 minuten aan alle kanten bruin
- Voeg de ui toe en bak nog 1 minuut mee
- Voeg de stroop, mosterd en de blokjes ontbijtkoek toe en draai het gas op z'n laagste stand
- Giet het bier in de pan en roer voorzichtig door
- Plaats het deksel op de pan en laat 5 Ć 6 uur stoven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/sukade-stoofpot-met-abdijbier/
3.5.3226