Kofta van lamsgehakt met peterselie
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Turkse kofta gemaakt met lamsgehakt, paprikapoeder, komijn en peterselie. Heerlijk als hoofdgerecht bij de: Aubergine met feta en spinazie, spinazie raita en ayran yoghurt drankje.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300 gram lamsgehakt (rundergehakt kan ook)
  • 1 handje verse platte peterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 klein handje paneermeel
  • 1 el rode paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Doe het gehakt, de peterselie, paneermeel en de specerijen in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe
  2. Meng goed door elkaar en vorm een grote bal
  3. Vorm circa 12 balletjes en druk ze een beetje plat
  4. Zet de ovengrill aan
  5. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  6. Zet de plaat in het midden van de oven
  7. Grill de balletjes 7 minuten en draai dan om
  8. Grill ze nog een keer 5 minuten totdat ze mooi bruin en gaar zijn
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kofta-van-lamsgehakt-met-peterselie/