Kofta van lamsgehakt met peterselie
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 2
- 300 gram lamsgehakt (rundergehakt kan ook)
- 1 handje verse platte peterselie, fijngehakt
- 1 ei
- 1 ui, heel fijn gesnipperd
- 1 klein handje paneermeel
- 1 el rode paprikapoeder
- 1 el komijn
- Zout
- Peper
- Doe het gehakt, de peterselie, paneermeel en de specerijen in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe
- Meng goed door elkaar en vorm een grote bal
- Vorm circa 12 balletjes en druk ze een beetje plat
- Zet de ovengrill aan
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Zet de plaat in het midden van de oven
- Grill de balletjes 7 minuten en draai dan om
- Grill ze nog een keer 5 minuten totdat ze mooi bruin en gaar zijn
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kofta-van-lamsgehakt-met-peterselie/
3.5.3208