Appel met gorgonzola
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Jonagold appels geglaceerd met balsamicoazijn en gevuld met gorgonzola en walnoten.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 appels (ik gebruikte Jonagold appels)
  • 200 gram gorgonzola (of kaas naar keuze)
  • 1 dl balsamico azijn
  • 1 dl olijfolie
  • Handje walnoten
  • Zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Haal het klokhuis met behulp van een appelboor uit de appels
  3. Snijd de appels nu in ringen van een halve centimeter
  4. Snijd de kaas in kleine plakken
  5. Vet elke appelplak in met wat olijfolie (heel handig met een kwastje speciaal voor bakken)
  6. Strooi wat peper op elke appelplak
  7. Zet de appels nu weer in elkaar en leg tussen elke appelplak de kaas (mag best een beetje dik belegd zijn)
  8. Prik een prikker in elke appel om de boel bij elkaar te houden
  9. Zet de appels in een ovenschaal
  10. Bedruip elke appel met balsamico azijn
  11. Zet de schaal in het midden van de oven
  12. Verwarm 20 minuten
  13. Voeg dan de walnoten in de schaal toe
  14. Besprenkel nog een keer met balsamico azijn
  15. Verwarm de appels nog 10 minuten tot de walnoten knapperig zijn
  16. Zet de appels op een mooi bord en strooi de walnoten er omheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/appel-met-gorgonzola/